lördag 11 oktober 2014

Storstädning i ladan

Redan när vi tog ut trädgårdsmöblerna ur ladan i våras, så lovade jag mig själv att jag skulle rensa upp bland alla mina blomkrukor och trädgårdspryttlar som ligger lite överallt där inne. Vi har egentligen aldrig städat upp på riktigt i den här delen av ladan, utan har mest tryckt in grejer som vi inte vet var vi ska göra av. Hela sommaren gick utan att den där städningen blev av, men nu när det är mer än dags att ta in trädgårdsmöbler och annat igen, så fanns det inga ursäkter längre. Storstädning i ladan har alltså stått på schemat idag.


Både jag och piasava-kvasten har jobbat som attan. Jag sopade upp all gammal bråte som låg över golvet, och även väggarna fick sig en omgång. Det satt redan en tjock härlig trähylla längs ena sidan, och av ett par konsoller och en planka från golvet vi rev ut förra hösten fixade jag till ytterligare en hylla. Sen kunde jag fylla på med alla mina krukor och annat smått och gott som inte kan stå ute i trädgården över vintern. 


Så härligt att få lite ordning och reda på alla grejer som jag har samlat på mig genom åren. Och det blev till och med riktigt fint, om jag får säga det själv! Jag använder inte alla grejer ute samtidigt, men det är kul att ha ett litet förråd med "trädgårdsrekvisita" att plocka ur.


Alldeles till vänster utanför bild (här nedan) finns resterna av en gammal spilta av något slag. Det är så läckert att tänka sig att någon faktiskt har haft djur här på Solhäll en gång i tiden. Jag undrar vad det var för något de hade. En gris, kanske? Kanske är det faktiskt här jag ska fixa mitt framtida hönshus? En idé som tål att tänkas på!


På motsatta väggen satte jag upp en loppishylla som har legat här ute och skräpat hur många år som helst. Den är engelsk (enligt etiketten på baksidan) och jag tror att den egentligen hör till någon gammal hemmabar. Den är så ful att den är snygg, haha! 


Ett tag hade jag en tanke att jag skulle måla om den i någon läcker pastellfärg och kanske ha den i tvättstugan, men det har inte blivit av. Nu får den hänga här, med lite småpryttlar i.  Lite "too much" kanske, men överskådligt blev det iallafall. Pallen som står nedanför kom med huset och är sunkig som bara den, men praktisk att ha till hands när man behöver något att klättra på. Dörren till höger går in till den del av ladan som vetter mot uppfarten.


Det blev ju himla prydligt, det där! Jag sitter här och är nästan lite nöjd med mig själv, i synnerhet med vetskapen om hur det såg ut när jag började. Det är nästan synd att man ska baxa in alla trädgårdsmöbler och förstöra allting, hehe! Det gamla trägolvet ser riktigt fint ut på bild, men i verkligheten har det "satt" sig på mitten och sjunker liksom neråt jordkällaren till. På sikt skulle vi nog behöva fixa till det, men det håller faktiskt och får nog vara som det är ett tag till. Imorgon får trädgårdsmöblerna komma in, och sedan stänger vi till här för i år.

7 kommentarer:

 1. Du har gjort som jag idag: städat! Så fint att ha allt under tak och så snyggt allt ser ut på praktiska hyllor!
  Själv har jag stuvat och städat på min uteplats, som ju mera är som ett förråd.
  Önskar dej en välbehövligt skön lördagskväll!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Jag säger bara; WOW!

  SvaraRadera
 3. Vilket bra och användbart utrymme. Prydligt och fint blev det.
  Jättebra ställe för ett framtida hönshus. Har du bekantat dig med nån ras du är sugen på?
  Fortsatt trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 4. Ser väldans fint ut. Du ska vara nöjd med dagens insats :)

  SvaraRadera
 5. Visst är det befriande att få ordning och reda. Då känner man sig oväntat nöjd och kan börja samla på sig igen. Som en inventering mer eller mindre.
  Trevlig söndag!
  Luna

  SvaraRadera
 6. Oj, vad fint Ni har det ute på logen. Vi som knappt törs öppna dörren då det bara rasar ut grejer.../Lilla gummann

  SvaraRadera
 7. Ååh, så fint ni gjort i ladan! Nu blev jag inspirerad. Nja, vi tar det nog framåt våren...

  Kram Annica

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!