lördag 28 februari 2015

Sol och städ i köket

Lagom till eftermiddagskaffet började solen sila in i vårt kök. Så efterlängtad den är, och så himla mycket piggare man blir! Jag fick extra energi hux flux, så kaffet fick vänta. Istället tog jag mig an både disk och dammtorkning i köket; båda delarna synnerligen välbehövliga. 

En rejäl skärbräda till ett rimligt pris har stått på önskelistan länge här hemma, och till slut hittade jag den på bilden här nedan, på Blomsterlandet av alla ställen. Tycker den är så vacker i träet att den kan få stå framme. Nytvättade handdukar hängde jag också upp, och tänk, den karamellrosa primulan lever fortfarande! 


Jag torkade av hyllorna ovanför kökssoffan och flyttade om lite grann. Det vi använder mest frekvent, som kaffemuggar och frukostskålar, står längst ut till höger. Som ni ser är både väggar och tak i behov av en omgång ny färg, och jag är lite sugen på att byta hyllplanen mot gamla golvplank, som ligger ute i ladan. När det blir av återstår att se. - Vi trivs ändå rätt bra i vårt skamfilade lilla kök.


En ny härlig tulpanbukett har hittat hem under dagen; den här gången ackompanjerad av frodigt gröna poppelkvistar. (Jodå Frida, jag handlar hos dig fast du inte är där!) Jag älskar när det ser lite så där "buskigt" ut. De där kvistarna brukar ju dessutom hålla ett par veckor, så nästa vecka kan man bara byta ut tulpanerna. Vasen på fot är loppad, så klart.


Att städa ett rum i taget är inte så dumt, men nu får det räcka med ordentligheter för idag. Nu är det äntligen dags för kaffe och kokosboll. Fast på det nysopade köksgolvet får vi minsann inte smula, så vi får sitta någon annanstans, haha!

5 kommentarer:

 1. Håller med, det är ganska trevlig att sekvensstäda. Ett rum i taget räcker, då är det fortfarande kul.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Åhh så fint och mysigt du har i ditt kök, jag förstår att du inte vill äta kokosbollar där just nu:) Hemtrevligt har fått ett ansikte!
  Skorpan

  SvaraRadera
 3. Härligt med lite vårstädning och nu ser man hur behövligt det är när vårljuset kommit...huvaligen!
  Det ser verkligen fint ut i ert kök med fina tulpaner och allt!
  Ha en fortsatt skön söndag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Vilket underbart kök du har med fin färgharmoni!

  SvaraRadera
 5. Väntar på att inspirationen till att vårstäda ska sätta i här hemma också, men med snöblandat regn utanför fönstren infinner sig inte känslan riktigt. Otroligt vackra bilder, som alltid! /Jenny

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!