tisdag 3 mars 2015

Snödroppar

Många här nere i södra Sverige skymtade snödroppar redan för ett par månader sedan, men i vår trädgård tittade de upp först bara härom veckan. Jag grävde upp en stor klump ur moraset för något år sedan och planterade den vid foten av vårt gamla päronträd, och där kikar de upp även i år. Så bedårande de är, där de står och nickar i sina små vita mössor!


Nu börjar det också ploppa upp diverse lökar längs husväggen, men det facit i hand vågar jag inte ropa vår för tidigt. Här blir det ingen rabattrensning och nedklippning av perenner och prydnadsgräs än på ett tag. Fast jag går gärna rundor i trädgården efter jobbet, fantiserar och planerar säsongens alla kommande önskeprojekt. Det som händer inne i huvudet i förväg är ju liksom halva nöjet med att ha trädgård!

5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Själv har jag planer på att ta mig ut och klippa lite i helgen om vädret tillåter. Jag tänker inte "plåga" mig om det är för kallt.

  Härligt att kunna flytta snödroppar från den egna tomten. Här finns knappt några alls. Så vill jag ha, får jag sno någon annanstans ifrån.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Så fina snödroppar, och vilka stora ruggar det är! Verkligen något att glädjas åt!
  Själv njuter jag av de som finns på torpet och av grannens som har en rabatt i lägenheten under mej. De har varit framme jättelänge nu och slår ut när det är sol.
  Nej, än är det nog litet tidigt att städa bort för mycket. Jag väntar också med det.
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Ja det går fort nu...ljuset, fågelkvitter och blåsippor! Härligt!
  Varm kram,
  Titti

  SvaraRadera
 5. Så fint vårtecken! Vårt land är långt - här är det snöstorm idag! Ha en fin dag!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!