söndag 5 april 2015

Påskdag

På Solhäll gör vi inte många knop idag; restrött är bara förnamnet. Jag kämpade för att hålla mig vaken till klockan nio igår kväll, och sov sedan 12,5 timmar på raken utan att vakna en enda gång. Jag hade kunnat sova ännu längre imorse, men tog mig i kragen och gick upp för att få lite rätsida på dygnet. Jisses, det där med tidsskillnad blir visst värre med åldern!


Idag blir det en riktigt slö påskdag med mycket kaffe. Därtill mumsar jag Pepperidge Farm-kakor inköpta i en mataffär i New York. Mint Milano är definitivt den allra godaste sorten, och dessutom en riktig nostalgitripp för mig, som nallade sådana ur skafferiet redan 1990 när jag var au pair i en familj i Seattle under ett år. Och våra gula muggar passar ju extra förträffligt att dricka ur så här i påsktider. 


På hyllan i köket har jag faktiskt påskpyntat lite grann, i form av två små kycklingar. Jag tror alldeles bestämt att min mormor brukade ha sådana i sitt kök till påsk också, men mina är köpta på Erikshjälpen här i byn för 3 kronor styck.


Den här hyllan är för övrigt påskpyntad och klar 365 dagar om året. Här finns flera gula inslag, som till exempel min lilla samling av gula gräddkannor och farmors gamla kryddgubbar. Jag gillar gult! Det passar så bra mot allt det 50-talsgröna i vårt kök.


På det lilla bordet i hallen står en vas med gula tulpaner, som jag köpte i all hast på mataffären igår när jag sent omsider insåg att det faktiskt är påskhelg. Här står också en stor träkanin, som jag hittade på inredningsaffären Pier 1 Imports på 5th Avenue i New York. (Där fanns det för övrigt mycket som hade kunnat få följa med hem, kan jag lova.)


Står det inte "Fröken Grön" stämplat på den lille rackaren, så säg? Den fick åka med hem inrullad i en tjock kofta i min resväska, och det gick ju riktigt bra. Frågan är om den bara ska få tjänstgöra som påskpynt, eller om den kommer att få stå framme för jämnan. Jag lutar nog åt det sistnämnda, tror jag. Frågan är bara var jag ska ställa den.


Och ute på symaskinsbordet blommar påskliljelökarna precis lagom till påsk. Ser ni hur aprilsolen och den blå himlen speglar sig i glasrutorna? Fast det är kallt ute, så jag stannar faktiskt inne idag. (Och det tackar mina trötta fötter mig alldeles särskilt för, hihi!)


Nu ska jag återgå till lite bildredigering, så att det där utlovade reseinlägget kan bli av snart. Glad påskdag på er, alla sköna läsare! 

7 kommentarer:

 1. Vilken läcker kanin! Och vad spännande att ni varit i NY! Ser fram emot att få höra om det och se lite bilder. Ett av de resmål som står högst på min önskelista!
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 2. Nämen har du varit i new york, vad häftigt!!!

  Jenny

  SvaraRadera
 3. Läcker kanin klart den måste stå framme alltid,, påsken är för kort för en sådan skönhet! Fortsatt go helg!

  SvaraRadera
 4. Så fin kanin! Sitter och beundrar den fina gröna färgen ni har i köket. Den är så harmonisk.

  SvaraRadera
 5. Helt underbar kanin!! Klart att den ska få stå framme - den kanske får flytta runt lite beroende på årstiden?

  Kram

  SvaraRadera
 6. Vad fint du har på hyllan!
  Vi har med upptäckt att det är så snyggt att blanda gult och grönt.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!