söndag 14 juni 2015

Dagens utgrävning

Eftersom det minsann tar på krafterna att vara på prinsbröllop halva natten (om än i mysbrallor), så unnade jag mig en ganska lång sovmorgon imorse. Sent omsider hoppade jag iallafall i trädgårdskläderna, för att ta tag i dagens grävprojekt: Att gräva om lite längs tomtgränsen mot grannen i söder. Tanken var att gräva bort ännu mer av gräsmattan här, eftersom det är lite krångligt att hålla emot med gräsklipparen i sluttningen. Rosbuskarna, som jag planterade här för ett par år sedan, har inte blivit riktigt så stora och fina som jag hoppades, så jag började med att flytta på några av dem lite grann.


Sen stenlade jag ett område allra längst bort mot kanten och in i hörnet. Gräsmattan grävdes bort ända upp förbi det lilla äppelträdet, och mina korneller från turen till Oppmanna plantskola kom äntligen i jorden. En härligt röd perukbuske från gårdagens tur till Flyinge står längst bak i "svängen", tillsammans med två stora mörkröda astilbeplantor från samma ställe. Jag har verkligen fått dille på växter som drar åt det vinröda hållet! 


Salvian från Malmö Garden Show har också mörkröda stjälkar och passade fint in här. Jag älskar salvia! Det skulle jag kunna ha hur mycket som helst på hur många ställen som helst, tror jag. (Fast det har jag nästan redan...)


Från Malmö kommer också den mörka kärleksörten; en annan favoritperenn här hemma. Stenbumlingarna hjälpte maken mig att slänga ut. Jag tycker det är superfint med mycket sten i rabatterna. De bildar en himla fin kontrast mot den mjuka växtligheten, och så behöver man ju inte köpa lika många plantor.


Egentligen har jag bara gjort halva grävjobbet idag. Det återstår nämligen lika mycket gräsmatta längs kanten åt det andra hållet, utanför bild. Vad jag hittar på där får vi se. Kanske blir det mer buskar och mindre rabatt där. Jag får väl börja bunkra nya växter att plantera. Stackars mig, hehe!

6 kommentarer:

 1. Ja stackars dig! Vilket roligt projekt, det blir bra det där. Perukbusken är jättefin!

  SvaraRadera
 2. ;) så där gjorde jag med, var på bröllop "hela natten" i mysbrallor, det är skönt det! Och sen tog jag också sovmorgon Men där tog liknelserna slut, för min dag i trädgården började liksom aldrig. Det fick bli lite pyssel och slappardag inne istället.
  Sten, så snyggt! Det borde man ha mer av! Jobbigt att bära bara... hm, men snyggt!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Det ser verkligen jättefint ut i rabatten och bådar gott! Jag älskar också salvia och den kommer tacksamt år efter år! Likaså kattmyntan som blir härligt stora ruggar varje år.
  Så läcker det är med de mörkröda bladen! Perukbusken verkar jättespännande!

  Jodå, lite bröllopstrött är jag också, men lyckades ändå fara iväg till ett par systrar och göra gräskronor! Vilken bedrift!
  Ha en fin start på veckan imorron.
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Kul med ny rabatt! Synd att du behöver ut på fler växt utflykter...det är ju så himla jobbigt;)
  Perukbuske står på min vill.ha-lista.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Din trädgråd ger min så mycket inspiration ! Du har det så fint..

  kram

  SvaraRadera
 6. Roligt med ny rabatt! Och snyggt med det vinröda temat!
  Härliga kontraster med stenarna! Det blir helt enkelt jättebra =)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!