tisdag 21 juli 2015

Trädgårdssvep

Kolsvart himmel och regn, så låter väderleksrapporten från "Glesbygd" för idag. Som så många andra dagar den här sommaren. Jag inser dock hur lite jag faktiskt har hängt upp mig på vädret den här semestern. Det går ju liksom ändå inte att göra något åt, om man inte vill åka utomlands. (Och det vill man inte.) Jag slappnar av och tar dagen som den kommer. 

En bonus med det myckna regnandet är att trädgården är lummigare än någonsin. Allt växer så det knakar! Awakening-rosen blommar och blommar mot den gamla trädstammen (som tyvärr kommer att rasa omkull vilken dag som helst), och till vänster mot laduväggen växer blåregnet till sig rejält. Det har aldrig blommat, men om den blir stor och stark i år så kanske vi kan njuta av blommor nästa år.


Vildvinet klättrar högre upp än någonsin på päronträdets stam. Fantastiskt nu när det är grönt, och ännu mer fantastiskt i höst, när bladen blir djupt röda.


Och i snäckdammen sitter badnymfen Putte, blekare än någonsin. (Med undantag för benen, som har missfärgats rejält av det smutsiga vattnet.) Gräset i bakgrunden är buskigare än någonsin, och hon försvinner nästan där i den gröna djungeln.


Både rabatten runt dammen och vid rostornet har vuxit sig supertät, så här den tredje sommaren. Inget ogräs göre sig besvär att försöka tränga sig igenom här! (Nja, en och annan kirskål klarar det faktiskt.) Schneewalzer-rosen har blommat som bara den, men börjar ge upp efter att ha piskats hårt av tunga regnskurar.


Rönnspirean som jag planterade tidigare i sommar tar sig fantastiskt fint, och nu blommar den med stora trevliga vita vippor. Eventuella rotskott som försöker sticka iväg kontrollerar jag med gräsklipparen.


Annars är dagens bästa nyhet att vår nya tvättmaskin står installerad och klar nere i tvättstugan. Den här gången sätter vi vår tillit till tysk kvalitet, och jag är redan inne på den tredje omgången tvätt. Bara för att jag kan!

3 kommentarer:

 1. så fint ni har det..o visst regn är bra för växtligheten, men man kan ju tröttna på regnet själv,Här har det hållit opp nu i flere dar..men nån riktigt värme har vi inte, idag är det +18.. Kanske bättre så än om det skulle ha vart +30,,för så vill jag inte ha det.Vissa tycker ju om värmen men jag föredar lite svalare.ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Samma väder här idag - gråregn och kallt! Grönskan gillar verkligen sommarens kalla och fuktiga väder, det växer verkligen så det knakar!
  Åh, så fint ni har det i er trädgård! Helt underbar med alla små rabatter och och klängväxter!
  Ja, det är inte mycket att göra åt vädereländet, utomlands vill inte jag heller!
  Hoppas bara att kunna klippa gräset snart mellan skurarna!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Det ser verkligen frodigt och härligt ut hos dig. Jag tycker faktiskt inte att det har regnat så mycket, men varmt är det ju inte direkt.

  Skönt med fungerade tvättmaskin igen!

  Kram, Karin

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!