onsdag 26 augusti 2015

Tankeverksamhet

Skåpet jag budade hem på auktionen i lördags har verkligen satt igång tankeverksamheten. Det har ju superstor potential att kunna bli en riktigt fin möbel, och jag skulle verkligen vilja hitta en plats för det inne i huset. Jag menar, det vore ju sorgligt på en sån fin gammal pjäs om det bara slutade som färghylla i källaren. Att låta det ersätta den bruna hyllan i gröna rummet känns faktiskt som den mest lämpliga lösningen i nuläget. Vi har kommit fram till att det nog faktiskt kan fungera riktigt bra där, om vi skruvar upp det direkt på väggen. 


Jag vill låta sätta glas i de öppna "speglarna", så att jag kan använda det som vitrinskåp för allt udda porslin som bara står och samlar damm idag. Insidan tror jag får förbli omålad, men utvändigt måste jag fräscha upp det lite. Jag funderade först på linoljefärg, men vet inte riktigt om jag orkar med hela den proceduren. Sen kom jag på att det kanske kan bli snyggt att testa någon av de nya kalk- eller kritfärgerna som finns på marknaden idag, till exempel Annie SloanJeanne D'Arc Living eller L'Authentique. Någon som har testat?


Jag får nog grunna på mitt skåpsprojekt ett tag till. Till att börja med vill jag måla bordet och stolarna i köksträdgården till helgen, om vädret tillåter. Till det använder jag vanlig hederlig fönsterfärg i tonad vit, så där har jag minsann redan tänkt klart!

4 kommentarer:

 1. Skåpet är jätteläckert! Vad tänker du dig för nyans? Blir det grönt eller slår du till på något annat? :-)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Ett jätteläckert skåp, som man kan ha till mycket!
  Klokt där, att tänka om!
  Ja, insidan är ju jättefin med den gamla pärlsponten i riktig mörknat trä! Snyggt!
  Ja, det låter som om du har tänkt ut något nu....!

  Det låter som om du har några projekt på gång här! :)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Kommer att bli hur fint som helst! Jag är också nyfiken på vilken kulör som kan tänkas, ser att det finns en gnutta grönt på dörren redan :-)
  Tyvärr blir det inte Bäckaskog på söndag, då jag i stället kommer att återhämta mig efter en 40-årsfest iStockholm... Missar nog Sofiero också, om jag inte skubbar imorgon eftermiddag! Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Superfint skåp! Att vaxa hyllorna invändigt kan vara en god idé om du inte ska måla dem.
  Jag har provat vax från Jeanne D'Arc Living och det funkar finfint. Jag valde vitt vax och har provat på både trärena ytor och vitmålade, blev jättebra. (Mixhuset i Hässleholm har många olika färger och vax från JDL att välja på.)
  Ska bli spännande att se resultatet!
  Ha det fint!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!