söndag 10 januari 2016

Dopp och podd

Söndagar är bra baddagar. Då traskar jag ner i källaren, tappar upp ett rejält skumbad och tar mig ett dopp. Utrymmet är egentligen en tvättstuga och inget badrum, men ni som läst bloggen ett tag vet att vi har placerat ett fristående badkar i en hörna där det redan fanns en golvbrunn. I all sin enkelhet här det är nästan det bästa vi har gjort i hela huset. Både jag och maken älskar att ligga här och filosofera, och ibland klämmer vi ner oss båda två samtidigt och löser alla världsliga problem. (Folk borde bada lite oftare, för man tänker ut så himla bra saker då!)


Myyyyycket skumbad ska det vara! Så där så att det nästan flyger över kanterna och upp i luften när man sätter sig i karet. (Billigast möjliga sort från ICA fungerar alldeles utmärkt.) Och gärna goda tvålar på sidobordet och en rivig tvättsvamp att skrubba sig med.


I eftermiddags låg jag här och lyssnade på P3 Dokumentär på poddradio på mobilen i nästan en hel timme. Den där programserien är helt klart en favorit, måste jag säga. Allra helst lyssnar jag på gamla kriminalfall, och det finns det gott om där. Det sämsta med P3 Dokumentär är att man tenderar att ligga kvar i badet tills vattnet har blivit kallt och fingrar och tår är alldeles snurkna. Det gjorde jag visst idag...


Nu är det söndagkväll (igen) och en ny arbetsvecka väntar imorgon. Tiden säger väl bara svisch, som vanligt. Snart ligger jag där i badet igen. Inte mig emot!

10 kommentarer:

 1. Mysigt! Fördelen när man klämmer ner sig båda två i karet är att det inte gå åt så mycket vatten;) Nästan som ett klimatsmart badande!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Helt underbart! Jag håller med folk borde bada mycket mera. Jag gör det faktiskt ofta just bara för att man tänker så bra eller rättare sagt man bara är och kan inget annat göra. Mycket av min kreativitet kommer från badet.
  Fast nu har jag inte riktigt så mysigt som du.
  SToryn fortsätter imorgon så håll ut. Det är s åmycket med att scannra bilderna och jag är inte så bra på det.
  Ha en skön kväll.
  Annika

  SvaraRadera
 3. Ha........kunde inte sagt det bättre själv.
  Jag älskar att bada.........tycker det är alldeles för underskattat.
  Man tänker sååå bra i badet ,många av mina idéer kommer till mig i badkaret faktiskt.

  Inte behövs några dyra spa eller dyra tvålar heller, man tar det man har och NJUTER.

  Ha det fint,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 4. Ser jätte fint och mysigt ut! Och visst är det skönt med bad:) Dags här snart med vi har bad utomhus.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Vilket fint badkar! Vi har också ett badkar i tvättstugan men jag har inte badat på flera år, tänker inte ens på det men nu blev jag lite sugen.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Snurkna var ett udda ord, vad säger svenskläraren om det:)
  Skorpan

  SvaraRadera
 7. Fint och mysigt podradio är perfekt !!! Lyssnar på det då jag kör i jobbet! Ha en go vecka

  SvaraRadera
 8. det låter jätte härligt att ligga i skumbad !

  SvaraRadera
 9. Ert "spa" ser så fint ut, enkelt och fint och badkaret är så vackert! Du är som "snurkna" du....ha ha....har hört en del konstiga ord men aldrig hört just det förr....:)
  Spelar ju ingen roll om man har dyra tvålar osv utan bara härligt att njuta av ett varmt bad ibland....Det kan tyvärr inte vi eftersom vi bara har dusch....än så länge....Min gube brukar visst också lyssna på dom där gamla kriminalfallen lite då och då.....själv lyssnar jag hellre på mindre ruggiga saker;)
  Ha en fin dag!/Nettan

  SvaraRadera
 10. Sååå mysigt! Önskar vårt tråkiga badkar var djupare, men vår 3-åring är nöjd. Jag och maken hade nog kunnat tänka oss tvagning a la japan istället :P

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!