onsdag 27 april 2016

Blommande träd

Mirabellens blommande grenar kämpar på för fullt i aprilvädret; ömsom i hårda vindar och regn, ömsom i minusgrader och intensivt snöfall. Ikväll ser jag hur blombladen börjar ge vika i kampen. Även om underbart är kort, så har det ändå varit ett makalöst pampigt skådespel så länge det har varat.


Den här säsongen vill jag plantera fler träd här hemma i trädgården, gärna sådana som blommar vackert om våren. Kanske blir det ett prydnadskörsbär eller en hängapel eller en större magnolia än den lilla vi redan har. Sen såg jag ett svartplommon när jag var på plantskolan i lördags, som inte bara blommade ljuvligt, utan också hade ett fantastiskt mörkrött lövverk. Fler träd ska det nog bli, som sagt. Det finns ju ändå en anledning till att det heter TRÄDgård!

3 kommentarer:

 1. Sååå vackert med blommande träd. Håller med dig - det finns ju en anledning till att det heter TRÄDgård. Gär skall det också bli fler träd - några om året så blir det nog en TRÄDgård till slut.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Blommande träd på våren är så vackert och ger de sedan frukt är det ett plus. Jag vill också ha fler träd, vi har alldeles för mycket gräsmatta.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Helt rätt! Jag går också i träd tankar:) Fin blomning!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!