tisdag 10 maj 2016

Blommande magnolia

För andra året i rad blommar min lilla praktmagnolia 'Soulangeana'. Vilken lycka! Den lilla busken är fortfarande inte mer än en tvärhand hög, men vad gör väl det när blommorna är så rasande granna att man nästan får gåshud? När Gud skapade magnolian måste han ha haft en riktigt bra dag. Ibland undrar jag om det går att finna något som är vackrare än det här. 


Det verkar som att jag får acceptera att min lilla planta tar tid på sig att växa på höjden. Jag har planterat den alldeles för öppet och oskyddat, så jag får nog skylla mig själv. Vad jag förstår är det ingen bra idé att flytta magnolior, men köpa en till som redan är lite större kan man ju alltid göra. Mer än en blommande magnolia i trädgården nästa år låter ju faktiskt som en riktigt bra plan! Bara den nya inte tar fem år på sig innan den blommar, som den här lilla krabaten gjorde...

3 kommentarer:

 1. Ja flytta inte magnolian! Jag ägde två och flyttade båda. De tvärdog båda två. Jag har bannat mig själv många gånger för det tosiga tilltaget.
  MEn självklart måste man få köpa lite fler. :-) Som för att gardera sig liksom - utifall att.
  Vacker är den i alla fall - din magnolia.
  Allt gott!

  SvaraRadera
 2. Bedårande! Jag tror att de är lite långsamväxande men det skadar säkert inte att den får sällskap av ytterligare en, jag har för mig att de gärna vill ha några "kompisar".
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Lyckliga du som har en blommande magnolia i trädgården !

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!