måndag 9 maj 2016

Nygrävt

I alla år har jag gått och muttrat lite över en klipphäll som sticker upp ur gräset på baksidan av huset, där det alltid har varit lite trixigt att klippa gräset. Jag har tänkt att jag borde gräva fram stenen ordentligt, och igår gjorde jag äntligen det. Sen grävde jag lite till av bara farten, och hux flux hade jag en ny rabatt. Som det kan bli...


Växterna hade jag redan hemma. Salvian köpte jag ju på ICA härom veckan, och stenbräckorna har stått i krukor på planteringsbordet. Den fina vita iberisen 'Snow Cone' hade min snälla kollega med sig igår, och plymspirean köpte jag på en växtmarknad redan förra sommaren. Den har övervintrat i en pallkrage i väntan på att jag ska hitta en plats som är tillräckligt rymlig för den, och nu har jag ju det!


Runt allt pillade jag ner en kant av sten från mina aldrig sinande säckar på uppfarten. Det blir lättare att köra med gräsklipparen runt kanten då, och det var ju liksom poängen med hela grävningen. Jag funderar på att pilla ner lite backtimjan i den där skrevan, men vi får se hur det blir med det.


Den dekorativa "pinnen" i gjutjärn (som är GRÖN, hör och häpna!) kommer från Fröjd och flyttar runt lite här och där i trädgården. Just nu står den alltså här, men den kan mycket väl försvinna någon annanstans snart.


Med facit i hand blev det kanske en ganska fjuttig rundel. Det finns gott om utrymme att utvidga den på sikt, om andan skulle falla på någon gång. Tills vidare får det dock vara så här. Nu väntar jag på att plymspirean ska bre ut sig på både höjden och bredden!

2 kommentarer:

  1. Fjuttig rundel, inte alls. Jag tycker det blev jätte fint. Helt plötsligt så har man en liten rabatt till, hur kom det sig ?

    roligt är det i alla fall att skapa rabatter.

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat! Snyggt med sten i trädgården.
    Ha det gott!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!