söndag 10 juli 2016

Regn hos mig

Ett stilla duggregn faller över min trädgård idag. Inte mig emot, eftersom jag klippte gräset och rensade rabatter hela dagen igår. Gruset i köksträdgården ändrar färg så fint när det regnar; det blir nästan lite rosa. Och så luktar det så gott när allt är blött!


Den senaste veckans myckna regnande har iallafall satt fart på köksträdgården, där det växer så det knakar i pallkragar och krukor. Och så länge det regnar behöver jag inte känna mig stressad över att den slitna gamla trädgårdsmöbeln inte blir målad, hihi! 


Ytterligare ett ommålningsprojekt är en gammal trägrind, som fick följa med hem från vår lilla resa uppåt landet. (Från Skattegården i Ödeshög, alldeles intill E4:an. Stanna där om ni har vägarna förbi!) Jag tänkte att jag skulle ha den som grind in till köksträdgården, men den är egentligen lite för kort på bredden. Ska man renovera den på riktigt, så borde jag byta ett par av träribborna och komplettera med en som saknas också. Fast det vette katten om jag bryr mig om... Kanske får den bara stå någonstans och vara fin som den är, med mossa och allt.


Betongäpplet i den ovala rabatten framför köksträdgården har fått flytta på sig till förmån för ett riktigt läckert solur, som maken hittade på loppisen på Hökön förra helgen. Det är en platt urtavla med "visare", som man kan lägga lite var man vill. På stenhällen som sticker upp i rabatten passar den alldeles utmärkt. ("Det är ett urberg!" säger maken.) Gråa dagar som denna fungerar det ju inte så bra, men vad gör väl det.


Vid ladan blommar salvia, och det som en gång var en vit stockros blir visst ett helt gäng i år. Superfint med de vita blommorna mot den faluröda ladan! De gröna käpparna väntar på att få tjänstgöra som stöd, vad det lider.


Regn hos mig, alltså. Inte så dumt det heller. "Tänk på vilodagen så att du helgar den" känns som en passande devis för dagen. Gud tänkte verkligen smart där!

3 kommentarer:

 1. Hela din trädgård är så fin och ett fint sommarregn är välgörande för växtligheten.
  Soluret är en härlig detalj i trädgården.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Ja här har det verkligen varit vilodag idag.
  Fina loppisfynd hos dig! Grinden var ju ursöt!
  Ha en fin vecka!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Oj, en så fin trädgård! Önskar jag hade i alla fall några gröna fingrar! :-)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!