lördag 20 augusti 2016

Gå-runt-och-skrota-dag

Det är trevligt med flyttstädande vänner som ger bort fina grejer de inte tänker ta med sig. Som den här vackra Gefle-vasen jag kom hem med efter besöket i Ronneby tidigare i sommar. Jag älskar just den där ärggröna färgen, som påminner så mycket om Upsala Ekeby-glasyren jag samlar på. Vasen passar verkligen in som en smäck här hemma! (Tusen tack H!)


Jag plockar gullris nere i moraset och sätter i vasen. (Det finns väldigt gott om den varan där, om man säger så...) Blommorna när nästan lite limegröna precis innan de slår ut helt, och som snittblomma tycker jag faktiskt att det blir riktigt snyggt. 


Pinnstol rakt framför halldörren har vi ju inte precis till vardags, men dörren funkar så bra att fotografera mot, hihi! Den där dörren med sina fem liggande "speglar" är för övrigt en av mina absoluta favoriter med det här huset. Den är knarrig och lite svårstängd, men charmig med den gamla låskistan och det gamla dörrhandtaget. (Det finns en tvilling i andra änden av hallen, in mot röda rummet.)


Trots grå himmel är det egentligen ganska varmt och skönt ute idag, men jag har en innedag och gör mest ingenting. Ligger på soffan, zappar mellan TV-kanalerna, målar pallen som skymtar till höger i bild (grön så klart!), bläddrar i tidningar och äter ostkrokar. Ibland är det vansinnigt skönt med jag-vill-nog-mest-bara-gå-runt-och-skrota-dagar, och idag tror jag bestämt att det är en sådan dag.

2 kommentarer:

  1. Gullriset är vackert, ensamt eller tillsammans med höstsolrosen! Vasen är läcker och passar till gullriset.
    Dörren med fem speglar är ju inte så vanlig - men fin. Våra dörrar har tre speglar och inte heller finns låskistorna kvar på en enda, är inte säker på att det funnits på alla dörrarna.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Gullris är verkligen vackert. Har länge tänkt att jag ska plantera det i min trädgård. Den där dörren är verkligen vacker. Liza

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!