tisdag 25 oktober 2016

Höstaster

Varje sommar går jag och tänker att jag var himla dum som planterade höstaster i den mest framträdande rabatten på hela tomten; den på framsidan av huset. De där plantorna är ju liksom inte mycket att jubla över under vår och sommar. Men sen i september-oktober, då händer det grejer!


Rätt som det är blommar det, och jag kan plocka in bukett efter bukett med de mest ljuva små rufsiga bollar i lila och ceriserosa. Och då gillar jag den helt plötsligt!


Den är ju ganska trevlig ändå, i all sin oansenlighet. Så trevlig att jag nästan kan tänka mig att knota en hel vår och sommar till nästa år.


Fast kanske flyttar jag den ändå nästa säsong och gömmer undan den i någon annan rabatt, för den behöver ju inte stå på första parkett. Det får bli något att grunna på under vinterns trädgårdsdrömmar.

2 kommentarer:

 1. Samma tanke här om höststern, har t o m övervägt att ta bort den! Men jag flyttade ett par plantor så de fick mer höstsol och nu blommar de så fint. De får stå där och vara tråkiga under sommaren, nu är de så fina och står sig bra i buketter.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Jag tror att det där att flytta dem till en mer undanskymd plats kan vara en god idé. Eller fylla på med ännu fler perenner runtomkring så att de inte blir så framträdande under sommaren. För att mista dem helt är ju inget alternativ.

  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!