måndag 24 oktober 2016

Flugsvampar på pinne

När vi höll på och stöka i ladan igår hittade jag en påse med loppisfynd från i våras, som jag helt hade glömt bort att jag hade köpt: Fem flugsvampar i målat gjutjärn. Kul när man hittar överraskningar i sin egen lada! Svamparna ser onekligen smått hemmagjorda ut och kan väl knappast klassas som trädgårdsestetik på hög nivå precis, men de är ändå himla charmiga på något sätt.


Undertill på foten sitter det en armeringspinne, som man bara kan sticka ner i gräsmattan. Jag radade upp dem i en liten klunga i gräset på framsidan av huset, för där ser man dem varje gång man kommer och går. Jag låtsas att det är Tomtebobarnen som står där och kurar i det våta gräset. (Ni minns väl Elsa Beskows små figurer?) 


Killen som sålde dem på loppisen sa att han hade köpt dem från en gammal plantskola i Småland, som visst hade slagit igen och sålt ut alla sina inventarier för något år sedan. De har nog varit rekvisita där, gissar jag. Men nu står de på Solhäll; fristaden för ratad trädgårdskonst, hihi! And I love 'em!

3 kommentarer:

 1. Vilken bedårande liten sagohörna du fick där med svamparna - kan absolut se tomtebobarna framför mig !
  Det är alltid så spännande att se dina olika fynd !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. När jag ser dina svampar får jag en tanke att jag gjorde sådana när jag var barn! Hur jag gjorde och var de har tagit vägen vet jag inte.
  Att ha lite udda prylar i trädgården gör den speciell och personlig, dina svampar står fint där i hörnan.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Perfekt höstpynt! Roligt med udda saker, men det verkar du vara bra på att hitta på dina loppisrundor :).
  /Camilla som tittar in och läser din blogg då och då

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!