lördag 14 januari 2017

Loppispromenad

På förmiddagen traskade maken och jag iväg på vår första loppispromenad för året. På våra två lokala välgörenhetsbutiker var det full rulle efter juluppehållet, och min abstinens tog överhand och ledde till inköp av både det ena och det andra. Vi har ju galet låga loppispriser i "Glesbygd", så ibland finns det liksom ingen anledning att avstå grejer. Allt på bilden kostade sammanlagt 75 kronor; med enskilda prislappar på 5, 10 och 15 kronor. Det kan man väl ändå inte klaga på?


Jag kommer ofta på mig själv med att gå runt plocka ihop grejer som redan passar ihop i varukorgen. Som ett färdigt stilleben, liksom. Sen brukar de hamna på olika ställen ändå när jag kommer hem, men det gör det hela lite extra roligt när man går runt där i butiken och tittar. Ett av dagens bästa fynd var nog ljusstakarna av gamla stolsben för 10 kronor styck, som jag tror är nytillverkade och kommer från Fröjd i Osby. Den turkosa färgen är kanske inte riktigt min färg i vanliga fall, men den är ändå lite rolig på något vis. Jag tror att de kanske hamnar nere vid badkaret.


Ett annat riktigt fynd var den gamla kemiflaskan med rolig etikett för 15 kronor. En flaska andra klassens gift kan väl vara bra att ha hemma, hihi! Kamferliniment var dåtidens tigerbalsam, förstår jag när jag googlar det. I början av 1900-talet lär det visst ha funnits hemma i varje svenskt hem, och det användes både till att smörja in värkande ben och mot migrän och förkylning.


Det var ju för härligt att få loppisfynda lite grann igen! Nu håller vi tummarna för att 2017 blir ett minst lika bra loppisår som 2016. Det blir det alldeles säkert. Nu ska jag gå och dammsuga granbarr. Jag älskar när det rasslar i röret! En vansinnigt tillfredsställande sysselsättning, faktiskt.

1 kommentar:

  1. Ljuvliga ljusstakar - är imponerad över vilka fina fynd du alltid gör !
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!