lördag 11 mars 2017

Solsken och spadtag

O'boy, vilket vackert väder! Solen skiner idag! Med dessa stulna rader (Peps Perssons) jublar jag av glädje över vårens första riktiga trädgårdsdag. Jag har varit ute HELA dagen och lär väl dö av syrechock innan Mello ens har hunnit börja ikväll, haha!

Jag skulle mest bara kratta lite löv och klippa ner lite perenner, men vinterns uppdämda trädgårdslängtan tog ut sin rätt, och helt plötsligt stod jag där med spaden i högsta hugg och grävde längs ladan. (Varför kan jag aldrig göra något lagom?) Gräset hade vuxit upp för långt över den grusade delen under planteringsbordet, och träkanterna runt den lilla rabatten hade murknat bortom räddning. Läge för en rejäl insats, med andra ord. 


När jag klipper gräset här under sommarhalvåret stör jag mig alltid på att det är så svårt att komma åt, så jag passade på att gräva ut en rejäl bit extra. Grus och markduk hade jag ju redan, och ett gäng kantstenar "pallade" hos grannarna (tack J!) fick bli ny kant längs rabatten. Det blev riktigt prydligt, eller vad säger ni?


Gruskant direkt mot gräset kan man säkert ha åsikter om, men jag gillar den gammaldags känslan. Att ha kantsten blir lite för prydligt för den stil jag försöker hålla mig till. (Vad den nu kallas, men nog har jag något slags system i min spontana galenskap.)


Jag passade på att skura av både bordet och hyllan. Det är ofattbart att de fortfarande håller ihop, haha! I synnerhet hyllan hänger verkligen på trekvart. Det får väl bli en sak att spana efter på någon av sommarens alla loppisar.


Jag passade också på att plocka ut lite grejer från vinterförvaringen i ladan, som våra gamla zinkvattenkannor och lite krukor. Mitt rekvisitaförråd är oändligt...


Grön stormlykta, terracottakrukor, en massa gamla trälådor... You name it, I've got it! 


Grushögen på uppfarten börjar ta slut nu. När vi får mer någon gång framöver kan jag tänka mig att gräva bort ännu mer grässvål här framför ladan, så att det blir ännu mera gårdskänsla. Nu längtar jag tills murgrönan och blåregnet tar fart, så att det blir lite grönska i den där rabatten.


Jag har även börjat gräva till höger om dörren in till ladan, där kryddlandet ligger, men där är jag inte klar. Det får bli ett projekt för en annan dag. Nu tar vi kväll i stugan! Jag börjar redan känna av lite träningsvärk...

1 kommentar:

  1. Åh vad härligt att trädgårdssäsongen börjat hos dig! Det är ordning och reda i er trädgård. Det är nog ett tag kvar innan jag kan börja men har varit ute mycket ändå i helgen och promenerat och bara suttit ute och läst, man vill ju inte gå in när det är så fint väder! När jag tittar på dina bilder längtar jag efter att få plantera lite vårlökar ute i krukor också men det dröjer nog också.....
    Kram/Nettan

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!