lördag 15 juli 2017

Härlig sommarlördag

Vi har haft en härlig sommarlördag i "Glesbygd". Jag har målat bordet nere i köksträdgården, och eftersom grindstolparna redan var torra fick de sig en ny omgång färg. Skylten får hänga på staketet i väntan på att grinden ska torka. Dess budskap stämmer bra med vad jag har hittat på idag. 


Maken har klippt gräset, så nu är allt så där härligt prydligt. Jag blir alltid extra kär i min trädgård när gräsmattan är nyklippt och det blir lite parkkänsla så där. 


Vid ladan blommar rosa salvia. Spoven Spove tycker det är lika fint som jag. Den vänstra vattenkannan kommer från makens mormor, som hette Rut. Hennes initialer finns upptill på kannan. 


Bakom smatten blommar trädgårdens äldsta lavendel i kombination med limegrön daggkåpa mot den vita träväggen. Jag ser på flera trädgårdsbloggar att en del klipper ner daggkåpan nu för att få ytterligare en blomning senare i sommar, men jag vill ju att det ska blomma och vara fint NU!


Vid kökstrappan står den där rosa blomman som jag köpte på mataffären i våras. Den har blommat precis hela tiden sedan dess och gör det fortfarande. Ett tacksamt spontanköp!


Rosa och vinröd astilbe är en makalöst härlig kombination. Who would have thought. I bakgrunden sprutar min solcellsdrivna fontän, som bevis för att solen skiner idag. 


I växthuset står några fådda plantor (tack A!) , som jag har planterat om idag. En liten citronplanta, en blodapelsinplanta och en chilipepparplanta som heter 'Vampire'. Ska vi gissa att det nog är bite i den? Längst bak tronar makens lilla avocadoträd, som växer på höjden så det knakar. 


Terracottakrukor kan man inte få för många. Det handlar jag alltid på loppis, och de kommer till användning förr eller senare. Samlade i en trälåda blir det ett extra fint stilleben. Hoho? Vem är det som sitter där i hörnet och sover? 


Det gamla symaskinsunderredet förtjänar att närstuderas. Så tjusigt de tillverkade grejer förr! I zinkhinken samlar jag skräp inne i växthuset. 


Lite här och där har jag stuckit ner pinnar med små vattenkannor i betong, som maken hittade till mig på Panduro Hobby. De har ingen direkt funktion, men är himla dekorativa. 


Jag plockade en ny zinniabukett med mig in. Färgglatt så det förslår!


Imorgon drar vi söderut för ett besök på Degeberga antikmarknad. Där är det verkligen inga loppispriser som gäller, men det är himla roligt att gå runt och titta ändå. Vi får nog ta med regnkläderna, för prognosen lovar att jag inte behöver vattna imorgon. (Jag hoppas faktiskt de har rätt, för nu är det ganska torrt i rabatterna igen.) Men först tar vi en slapp och skön lördagkväll i stugan. Hoppas ni får en fin kväll också!

1 kommentar:

  1. Ser fint ut hos er. Kul med vattenkannan.
    Ha det gott!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!