fredag 14 juli 2017

Mer linoljemålning

När jag var i Malmö igår passade jag på att kika in på Byggfabriken och handla ytterligare en burk linoljefärg. Ett av sommarens projekt är ju nämligen att måla om trädgårdsmöblerna som står nere i köksträdgården. Jag ville behålla dem vita, men inte kritvita, så jag valde en varmare ton som heter Gräddvit och som inte blir så skarp för ögonen när solen skiner. Idag målade jag stolarna med en första omgång. Jisses, så pilligt det är med alla ribbor, men linoljefärgen täckte otippat bra redan vid första strykningen. Det tog dock sin lilla tid, så bordet tar jag nog imorgon.


När jag ändå var i farten passade jag iallafall på att måla om både grindstolparna och grinden in till köksträdgården. Grinden målade jag ju vit redan tidigare, men den blev mycket trevligare att titta på i den här mer dämpade vita nyansen. Och nog blev det mer enhetligt med grindstolparna i samma färg? Högst upp på stolparna satte jag på sådana där små metallock med kula, som jag målade in med färgen. Ska det va' ska det va' rejält, hihi!


Nu får allt stå och torka ett par dagar, så ska jag gå loss med en andra strykning sen. Det blir verkligen en ljuvlig finish med linoljefärg, och den är riktigt trevlig att jobba med. Och så finns det ju så många mjuka fina nyanser, som man vill prova allihop. Det kan nog bli fler linoljeprojekt här hemma framöver, hihi!

2 kommentarer:

 1. Har aldrig testat den färgen men det måste jag nog göra framöver! Vad är det för fina strutar du har på staketet??!
  Önskar dig den bästa av helger nu...
  Sommarkram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hrmmm, "strutarna" är nog egentligen sådana där man sätter snittblommor i på kyrkogården. Jag hittade dem på en loppis och tyckte de var fina. Lite som tinnarna på ett sagoslott när man hänger dem upp-och-ner, hihi!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!