lördag 22 juli 2017

Hej Småland!

Efter att ha tillbringat mer eller mindre hela veckan innanför grindstolparna hemma kändes det trevligt att göra en liten dagsutflykt med bilen över gränsen till Småland, där vi körde en mer eller mindre oplanerad rutt över Älmhult-Liatorp-Gottåsa-Växjö-Ör-Alvesta och hem igen. Det blev sammanlagt sex loppisar/antikställen på vägen. Redan på Pingstkyrkans Second Hand i Älmhult morsade vi på flickorna i Småland, hihi! (Fast det är nog Elsa Beskows fina färg-tanter...)


Småland bjöd verkligen på strålande sommarväder med blå himmel och alldeles lagom temperatur. I Växjö pausade vi för kaffelunch på ett café.


På Västra Esplanaden var det bordsloppis mellan träden, vilket tydligen är en tradition varannan lördag under sommarhalvåret. Den roligaste loppisen på hela rutten hittade vi dock på Biblioteksgatan. Något namn verkade den inte ha, men den var iallafall full med en massa roliga gamla saker.


Vi lämnade Växjö och körde vidare till Ör, som ligger på vägen mot Lammhult. Där finns det en antikaffär, som tyvärr bara visade sig vara öppen på söndagar, men det gjorde inte så mycket. Nu blev det istället gott om tid att strosa runt på den fina lilla plantskolan som också ligger där. Den är uppbyggd i olika "rum" och känns överhuvudtaget väldigt välordnad. 


Butiken säljer både växter, krukor och andra trevliga saker som man absolut kan tänka sig att ha i sin trädgård. Vad sägs om en sådan här tjusig gjutjärnshammock, som man dessutom kan odla klätterväxter på, som till exempel frodig murgröna. 


Här finns också flera olika växthus och uterum att kika in i. Man vill ha allt man ser!


En sådan här härlig gungande dam vill jag ha! Fast inte för 2195 kronor... Min konstnärlige man kanske kan hjälpa mig att modellera en egen variant, hihi!


Bredvid trädgårdsaffären ligger Systrarna Skogströms Lantcafé, som är himla charmigt och absolut värt ett besök. Både på utsidan och insidan ser det ut som en gammaldags lanthandel. Här drack vi eftermiddagskaffe...


... och tittade på alla roliga saker som går att köpa. Den här färgskalan på hyllor och väggar hade man ju kunnat tänka sig hemma.


Vad kom jag hem med då? Jo, två gjutjärns-tripoder att sätta krukor på (som kostade hur lite som helst), en giftgrön stormlykta och en turkos plåtlåda att plantera blommor i...


... och tre fyrkantiga fat, som antingen är från Gefle eller Upsala Ekeby, som jag ska ha som underfat till mina blomkrukor. De kostade mindre än 7 kronor styck!


Imorgon ska det visst regna igen, så då kan det ju vara mysigt att vara hemma. Det där med vädret hänger jag upp mig mindre och mindre på för varje år som går, för det går ju liksom inte att ändra på ändå. Det finns alltid något att göra, både inne och ute. Eller INTE göra för den delen, hihi!

2 kommentarer:

 1. Vilket sammanträffande. Här pratades det nämligen om det där stället i Ör idag :) Är så sugen på en utflykt dit. Ja, de andra ställena ni var på också för den delen. En dag helt i min smak. Mys! Och så fina fynd dessutom. Du vet vart lådan vill flytta om du tröttnar ;)

  Kramar A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ör är jättemysigt! Ett tips är dock att åka på en söndag, då alla loppisar i Moheda (som ligger i närheten) också är öppna. Stället vi hittade i Växjö är också toppen! (Öppet fredagar och lördagar.) Och så antikladan i Gottåsa, förstås.
   Kram!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!