tisdag 18 juli 2017

Kamp mot jordgubbstjuvar

Ni minns kanske att jag planterade nya jordgubbsplantor i en pallkrage i början av sommaren. Jag valde tre olika sorter, som ger bär olika tider på säsongen, och det har faktiskt blivit en del bär redan så här första året. Problemet är att skatorna alltid hinner före. Jag läste någonstans att man kan lägga leksaksormar i jordgubbslandet för att skrämma bort dem, så jag testade med en tjusig grön träorm som jag hittade för 10 kronor på en lågprisbutik. Den hjälpte nog faktiskt lite grann. 


Nät är väl kanske det bästa ändå, om man vill ha bären ifred för jordgubbstjuvar. Jag hittade färdiga bågar för pallkrage på en liten trädgårdsbutik i Hästveda, och de funkar jättebra att spänna nät över. Man får passa så att småfåglarna inte fastnar i nätet, men än så länge har det gått bra. 


Och voilà! Nu får vi ha bären ifred för jordgubbstjuvar! Iallafall för de med vingar...


Arbetet med uteplatsen har fortskridit idag, fast stenläggaren fick det lite klurigt när måtten på den levererade kantstenen inte riktigt stämde. Han har fått såga om nästan varje bit, vilket naturligtvis tar längre tid än om man bara hade kunnat lägga dem. Nu har vi iallafall en oval stenkant nästan hela vägen runt. Fortsättning följer imorgon...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!