söndag 7 januari 2018

Våren börjar i januari

Och så rullar livet vidare. Precis som det alltid gör. Helt utan anmodan. Och idag har jag har bestämt att från och med nu så börjar våren i januari. För solen har silat in i stugan hela dagen, och jag har tagit bort adventsstakarna och fyllt köksfönstret med gröna växter och köksbordet med rosa tulpaner. Den gamla gröna hushållsvågen som stod där tidigare har ersatts med den nya gamla gröna hushållsvågen. Den är jag fortfarande lite nyförälskad i. Eller är det vårkänslor som spirar i kroppen?


Ute är det minusgrader och frost. I fönstret står det fortfarande en vintrig amaryllis, och Lisa Larsons lilla Kalle har både mössa och tjocka tumvantar. Men har man bestämt att våren börjar i januari så gör den det. Svårare än så är det inte.


Den vita kannan är gammal och kommer från min farmors kök. På så sätt är hon fortfarande med, här hemma hos mig, i det lilla och vardagliga. Det känns fint.


Idag har jag målat fågelholkar. Man ska sätta upp dem på vårvintern, står det på en papperslapp som låg i paketet. Det passar ju bra, nu när vi har enats om att våren börjar i januari.

5 kommentarer:

 1. Här åker julen ut idag. Granen var alldeles naken och alla barren fanns på julgransmattan. Mannen tittar på sport och då passar jag på att röja. Ut med julen och in med våren. Hoppas att du får många hyresgäster i dina holkar. Här brukar vi ha fullt i holkarna. Kul att följa ungarna på deras första flygfärd. Ha en fin kväll önskar Eva L. i Blekinge

  SvaraRadera
 2. Helt rätt tänk här! Våren, eller i alla fall vårvintern börjar nu med tulpaner och alla andra lökväxter man snart kan köpa i butikerna. Tulpanerna är finast och mest efterlängtade nu.
  Så fint med kannan! Minnen som är fina att ha omkring sej!
  Ha en fin start på en helt vanlig januarivecka i morron!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Det ser riktigt vårlikt ut i ditt kök men vet du vad ... det är fortfarande vinter! Tiden går så fort så alldeles snart är våren här. Just nu har vi allt det fina framför oss.
  Njut av tulpanerna i ditt fina kök!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Schhhh! Inte säga v-ordet högt! 😜

   Radera
 4. Så fint med tulpanerna i farmors kanna!Så gör jag med, använder de föremål från farmor/mormor som finns bevarade och de ger en alldeles speciell känsla i mitt kök. Här i Sveriges midja har vi nu dryga metern snö så våren den dröjer minst till april. Men jag ser fram emot mars då takdroppet börjar och småfåglarnas konsert hörs, då det ges långa promenader i solsken på alla
  skoterleder...
  Skorpan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!