lördag 24 februari 2018

När städlyckan är fullbordad

Jodå, nu sitter vi här i en dammtorkad och såpskurad stuga och bara njuter. Det känns som om vi har hållit på hela dagen, så där som det kan bli när man kommer igång sent och sen pausar stup i kvarten för att dra igång en maskin tvätt, städa i någon låda och dricka kaffe. Nu är det iallafall rent som attan, och lördagsfriden är välkommen att äntligen infinna sig. Ännu skönare kommer det bli att vakna imorgon, när allt liksom är färdigt redan från början.


Blombuketten jag köpte igår är verkligen ljuvlig; som en skål med färgglatt lördagsgodis. Jag gillar verkligen de vita prästkragarna (?), som bryter av fint i vitt och vars blad bidrar med lite extra "rufs". Och så några eukalyptuskvistar, så klart! Den här kombinationen kan jag dock inte ta åt mig äran för, för den här gången valde jag en bukett som redan var färdigbunden.


Det gamla pottskåpet står kvar i gröna rummet, i väntan på att jag ska bestämma mig för om jag ska använda det i badrummet som i-väntan-på-det-perfekta-skåpet-möbel. Som ni ser har jag även baxat in ett fönster från ladan, som jag allvarligt funderar på att bygga ett eget vitrinskåp av. Jag har fyra i samma storlek, som jag köpte på loppis på Suckarnas Gång i Simrishamn för flera år sedan. Ni som är gamla i gamet här på bloggen minns kanske att jag har haft vitrinskåpsplaner för dem förut. Nåväl, vi får väl se hur det blir med den saken. 


Om det blir någon Mello ikväll vet jag inte än, men när "Shetland" börjar 21.30 kommer jag iallafall sitta bänkad. Jag ÄLSKAR engelska deckare, och den karga miljön på just Shetland är verkligen helt spektakulär. "Scott och Bailey" som går på fredagar är också en klar favorit. 


Nu ska jag gå ner i källaren och hämta nytumlade lakan, och sen är städlyckan fullbordad. Då återstår bara att hoppa i duschen och skura av bloggerskan också, hihi! 

1 kommentar:

  1. Härligt med nystädat hus! Buketten är så vacker med sina färger. Väntar också på Shetland, inte mycket annat att se ikväll.
    Kram Eva

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!