torsdag 1 mars 2018

Fem saker att längta efter

Här kommer en liten lista över fem saker som jag spontant längtar efter just nu: 

1) Jag längtar efter att vårsolen ska komma. På riktigt. Med facit i hand vet jag att mars är en månad som kan bjuda på precis vad som helst, men jag väljer att plocka fram minnen av härliga vårvinterdagar i trädgården och påskhelger med värmebölja. Och mars är ju definitivt ett steg närmare sommaren.


2) Jag längtar efter att återse Constance Spry; trädgårdens absoluta primadonna. Hon brukar hälsa på i juni månad, och det är det ju snart. (Hrmmm...) Hon stannar bara ett par veckor, och sen får man längta till nästa år igen. Men det gör jag så gärna. 


3) Jag längtar efter att återfinna min bokläsningsmotivation.  Kanske gör jag något åt det redan ikväll. Fast jag får nog värma upp mina hjärnceller med något lättsmält, tror jag bestämt. Och med något på svenska. Mest handlar det nog om att försöka skärpa till fokus i min fladdriga hjärna...


4) Jag längtar efter att få inreda vår fina nya uteplats och att skapa nya fina planteringar i dess anslutning. Ett projekt jag gärna lägger hela semesterkassan på, hihi! 


5) Jag längtar efter att se om hyacintvivorna jag planterade förra sommaren kommer tillbaka i år. Före Chelsea Flower Show trodde jag aldrig att jag kunde förälska mig i något så grällt, men det kunde jag visst.


Att längta, det är jag ju så bra på. Och på ett sätt är det där längtandet liksom halva nöjet ibland. För mig förstärker längtandet ofta känslan av välbehag när det efterlängtade väl infinner sig. Som när man har längtat i åratal efter ett nytt fint badrum och man plötsligt har ett. Ikväll njuter jag av en lång skön dusch i vår nya duschhörna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!