lördag 3 mars 2018

Kycklingar på tråd

På förmiddagen idag tog jag mig en liten runda till tre av byns loppisbutiker. (Jo, det där med loppis är onekligen populärt här i "Glesbygd", och man skulle ju nästan kunna tro att det är därför jag har flyttat hit, hihi!) Drömmen var ju naturligtvis att det perfekta skåpet eller den perfekta hyllan till vårt nyrenoverade badrum skulle stå där och vänta, men det gjorde det naturligtvis inte. Däremot hittade jag lite härligt plastigt påskpynt för en krona styck.


Just precis sådana här ägg och kycklingar på tråd minns jag att min mormor hade i påskriset när jag var liten. Kan de vara från 70-talet, tro? Eller kanske rentav ännu tidigare? Jag var tvungen att provhänga dem direkt när jag kom hem, fast det är ju flera veckor kvar till påsk. (Vad gör man inte för en bra bild?) Men sen åkte de faktiskt ner i påsen igen.


Det där med plastbantning gäller inte påskpynt, va? Jag vill ha fler sådana här. Om ni andra plastbantar kan jag köpa era grejer, hihi!


Nu ska jag ta mig an att lägga upp duschdraperiet lite grann. Då gäller det att hålla tungan rätt i mun, för symaskinen och jag är inte riktigt bästisar, om man säger så. Måste man fålla, förresten? Kan man inte bara klippa av det? Välkomna till Fröken Lats blogg...

2 kommentarer:

  1. Det ärv äl helt ok med plast när det är återvunnen plast genom en loppis. Alternativet är ju att kasta sakerna och det är väl bättre att du njuter av dina plastkycklingar.

    SvaraRadera
  2. Men....just såna kycklingar och plastägg har jag efter min älskade mormor. Ja dom minns jag så väl, hon har ju haft dom så länge jag kan minnas så jag undrar också om de är från 70 eller kanske 60 talet....?! Ett kärt barndomsminne som jag tar fram till påsk(om jag hittar dom i all bröte vi har.....).
    Bara några veckor kvar faktiskt fast det känns lite avlägset med påsk tycker jag nu....
    Kram/Nettan

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!