torsdag 15 mars 2018

Lite badrum igen

Det tycks visst bara vara det nya badrummet som fastnar på bild nuförtiden, haha! Men har jag visat er hur bra det blev med 95-kronorsspegeln från IKEA? Jag tror inte det. Den sitter ju som en smäck ovanför handfatet! Klotlampan ovanför är samma gamla lampa som redan fanns i badrummet tidigare, men i rejält renskurad skepnad. "Det finns nya sådana att köpa nuförtiden," sa elektrikern när han var här och tittade alldeles i början av renoveringen. "Jaha," sa jag. Men varför köpa nytt när man kan återanvända gammalt?


Hursomhelst, på den lilla glashyllan under spegeln står våra nya tandborstmuggar från Design Letters. Maken och jag är A och O i många avseenden. Mycket symboliskt, eller hur? (Vi har det till och med ingraverat i våra förlovningsringar, fast med grekiska bokstäver.) En liten växt är ju alltid extra trevligt, och den lilla ängeln som satt uppe på det gamla badrumsskåpet sa att hon ville vara kvar, så det fick hon. 


De små bruna flaskorna plockade jag med mig hem från ett hotellbadrum i New York, och så har jag ställt dit några småflaskor med gojs som jag använder varje dag. (Ser ni att jag jobbar på att bekämpa rynkor och mörka ringar under ögonen? Man börjar onekligen bli lite till åren kommen...)


Under handfatet blev det ju ett kromat vattenlås till slut, och jag måste säga att en sådan enkel liten detalj lyfter hela helhetsintrycket. Och jag är så glad att rören går in i väggen och inte ner i golvet. Så mycket enklare det blir att städa nu!


Bytet till en svart toalettsits gjorde också sitt till för helheten. Det finns säkert billigare varianter att hitta om man vill spara en slant, men vi chansade inte utan beställde en originalsits på nätet. Det var skönt att veta att den passade direkt, och dessutom är den mjukstängande och känns riktigt gedigen.


Nu så här i början är det fortfarande lite nyhetens behag att hålla rent och snyggt här inne. Jag tror redan jag har städat här fler gånger än vad jag gjorde i det gamla badrummet på hela förra året, haha! (Well, nästan iallafall.) Återstår att se hur länge det varar...

P.S. Sorry för himla tråkigt fotoljus... D.S. 

9 kommentarer:

 1. Så jättefint ert nya duschrum är! Det måste kännas jätteskönt att ha ett alldeles nytt och fräscht sådant! Alltsammans så enkelt och snyggt! Den spegeln är ju jättesnygg och passar ju perfekt och med hylla och allt!
  Grattis till ert nya!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Åååååh vad jag tycker att du/ni har det fint!!
  /Marie i Roslagen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååååhhh, tack Marie! Det var roligt att höra!

   Radera
 3. Gratulerer med det nye badet! Det ble kjempefint som alt annet du ordner i huset og hagen. Gleder meg til å følge med på nybygget i hagen.
  Hilsen Tove

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Tove! Bara våren kommer blir det säkert blogginlägg både från bygget och trädgården!

   Radera
 4. Så fint det blev i ert badrum. Så fint det passar in och så fina materialval ni gjort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Petra! Ja, vi känner oss väldigt nöjda med våra val. Förhoppningsvis är det hållbart över tid.

   Radera
 5. Åh vad fint det blev er nya toa/dusch! Passar perfekt i ert lilla hus ju! Och alla charmiga små detaljer sen...Som jag sagt förr: du kan allt få till det du. Vill också ha uppfräschat.
  Hoppas du har en trevlig helg!
  Kram/Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!