fredag 22 mars 2019

Grammatikdagen

Idag finns det all anledning att fira. Inte bara för att det är fredag, utan för att det är Grammatikdagen! (Vilket egentligen borde skrivas med liten bokstav, om man ska följa de svenska skrivreglerna för veckodagar och högtidsdagar.) Jag får erkänna att jag är en språknörd av rang. Det finns nästan inget bättre än att grotta ner sig i en knivig satslösning, eller att försöka klura ut ett bra sätt att förklara mönstret som faktiskt finns i det svenska språket för mina vetgiriga SvA-elever. Tänk att jag till och med får betalt för det! Ibland är livet nästan för bra för att vara sant, hehe!


Som bevis på min nördighet tog jag just ovanstående bild, som visar min toalettlektyr för tillfället: "Grejen med substantiv och pronomen" av fantastiska Sara Lövestam. Tillsammans med "Grejen med verb" och "Grejen med ordföljd" utgör den en trilogi som klår Tolkiens dito alla dagar i veckan. Jag bara säger det. 

1 kommentar:

  1. Jag skriver en hel del artiklar och blir lika kallsvettig varje gång! Det där grammatiska som man borde kunna men som inte alltid sitter där...
    Nåja, alltid lika kul att kika in till dig! Ha en skön lördag!
    Kram Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!