söndag 19 januari 2020

Sol, skrubbsalt och soppa

Imorse hämtade jag in helgbuketten från dess nattförvaring på glasverandan. De dubbla tulpanerna ser nästan ut som näckrosor. Jag älskar den där milda gula färgen. 


Solen letat sig in i stugan hela dagen idag. Så ljuvligt! Det var jag absolut tvungen att föreviga med kameran, men jag orkade visst inte ta bort riskokaren först. Den står kvar där sedan gårdagens middag, i väntan på transport tillbaka ner till sin förvaringsplats i källaren. Känner jag oss rätt (och det får jag nog säga att jag gör), så kommer den nog bli kvar där på bordet ett tag till.


Fram emot sen eftermiddag blev det bastubad. Vi bastar ofta en vardagkväll i veckan också, men söndagsbastun är den allra bästa. Ett perfekt sätt att göra sig redo inför en ny arbetsvecka. Idag lyxade jag till det lite extra med skrubbsalt från Yasuragi, så nu luktar jag gott av jasmin och grönt te.


Till kvällsmat har maken bjudit på fransk löksoppa, gratinerad i ugn med brödtärningar och ost. Jisses, så gott! Fast jag skållade tungan lite grann, så jag måste nog äta lite glass också. Stackars mig, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!