lördag 6 mars 2021

Jag vill påskpynta!

Kanske är det ett ålderstecken. Kanske är det bara ett uttryck för att vi har det så himla stökigt hemma just nu. Men i år längtar jag faktiskt efter att få påskpynta. Ta fram mina porslinstuppar och ställa på rad på matbordet i gröna rummet. Hänga små kycklingar i påskris med färgglada fjädrar och ställa ut på verandatrappan. Köpa små påskliljor på lök och göra ett fint påskarrangemang i min gulglaserade spillkum och sätta på köksbordet i mitt (då förhoppningsvis färdiga) nyrenoverade kök. Låter det inte härligt, så säg?


Idag stillade jag mina behov lite grann genom att slinka inom byns två lördagsöppna loppisar. För sammanlagt 20 kronor handlade jag en liten godisgömma i form av en höna i vitt pressglas och två äggkoppar. (Tilläggas kan att vi inte ens brukar använda äggkoppar...) För 10 kronor till fick jag en rejäl stuvbit grön-vit-rutigt tyg, som jag tänkte kanske går att klä om dynan på kökssoffan med, men vi får väl se hur det blir med den saken. Det går även ett rykte om att jag just utökade min samling porslinstuppar, genom att vinna en Tradera-auktion för fem minuter sen. "No comment", säger jag tills vidare, hihi!


Resten av dagen ägnar jag åt träningsläger. Jag åt ägg till lunch, och nu tränar jag för fullt på att äta påskgodis och dricka påskmust. It's a dirty job, but someone's got to do it, hehe!
 

2 kommentarer:

  1. Så fina äggkoppar. Jag älskar äggkoppar och använder det varje dag. Måste gå på loppis snart. Kraaaam pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi äter en hel del kokta ägg här hemma, men aldrig i äggkopp. Får bli bättring nu. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!