söndag 7 mars 2021

Marssol, köksträdgård och snödroppar

Efter en förmiddag då det faktiskt vräkte ner snöblandat regn ett tag, tittade marssolen plötsligt fram runt lunchtid. Jag hoppade i trädgårdskläderna och fortsatte förra helgens upprensning nere i köksträdgården. Äntligen åkte de intorkade gamla tomatplantorna ut från växthuset. Storstädning och fönsterputs får det dock bli senare i vår. 


Sen tog jag tag i det tråkigaste av allt: Att kratta ihop lövhögarna inne i "fulhörnet" vid komposten. Det tog en stund, eftersom det låg mängder av plastkrukor, trasiga terracottakrukor och annat skräp huller om buller på marken under löven. Den här hörnan är verkligen i akut behov av en rejäl makeover. Tanken är att de trasiga spaljéerna ska ersättas av ett riktigt litet plank, och den gigantiska komposthögen måste definitivt grävas ur och inhägnas lite bättre. Jag ska försöka ta tag i det så snart som möjligt i vår, så att det är gjort när sommaren väl börjar. 


Det känns som om allt är lite sent i år, men nu har snödropparna äntligen börjat slå ut vid foten av päronträdet. De blir fler och fler för varje år som går, och det tackar man ju inte nej till. Jag längtar tills de slår ut på riktigt. 


Solen till trots har det varit ganska kallt ute idag. Efter tre timmar och tre poddar kändes det skönt att få komma in i stugvärmen igen. Nu blir det mysbrallor och fårskinnstofflor de vakna timmar som är kvar av helgen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!