måndag 15 november 2021

Jag håller mig från novent

Jag håller mig, jag håller mig, jag håller mig. Jag håller mig allt jag kan från det där med novent. Ni vet, det där nya begreppet som har tillkommit för folk som inte kan hålla sig längre, utan vill smälla upp allt adventspynt och lite till redan NU. Helst redan igår. Själv håller jag mig allt jag kan till lördagen före den första söndagen i advent. Det är ju ändå en speciell känsla att suga på karamellen. Att få gå och vänta och längta och drömma om allt fint som komma skall. 


Fast vi kan väl enas om att folk faktiskt får göra precis som de vill. Vill man att det ska finnas något som heter novent, så är det ju helt OK. Inget att förfasa sig över. Hur gör ni?

7 kommentarer:

  1. Jag håller ut och pyntar den helgen det är advent. I alla fall inne. Ute har en och annan slinga kommit på plats. Bara för att det är så mörkt. Det är något visst med att fira advent på gammalt vis tycker jag. Med lite rött, lite glögg, ljusstakar och pepparkaksdoft. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tog aldrig ner ljusslingan runt rosportalen i våras, hihi! Men om den fortfarande funkar återstår ju att se...

      Radera
  2. Jag gör som du, suger lite på karamellen och väntar till lördagen innan advent. Eller åtminstone veckan innan advent. Folk får absolut göra som de vill, men själv är jag inte riktigt sugen ännu, men jag vet att jag snart blir!
    Ha det gott!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, sen när det väl är dags kan man ju gå loss desto mer. :-)

      Radera
  3. Jag har börjat pyssla. Vill göra små vita granar för en hylla, lite nya dekorationer för gran och fönster och spraymåla lite gammal julpynt och en knippe med tallgrenar har hittat in i hallen. Mina söner ville genast dra fram allt julpynt när de ser mitt pyssel men det nixar jag. Än så länge så hamnar mina nya dekorationer i tallgrenarna i hallen allt eftersom de blir färdiga. Så kanske lite mild form av novent?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pyssla kan väl räknas som förberedelse? Och förberedelse ägnar jag mig också åt, så att man har allt hemma och är redo att gå loss när det väl är dags. :-)

      Radera
    2. Ah! Smart! Förebereder bara i novent! :-) Men kul när pyssel börjar bli klart. Känns i kroppen att snart är det väl ändå dags att få fram grejerna.

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!