söndag 14 november 2021

Lite söndagsloppis

Jag har varit på andra sidan smålandsgränsen idag igen; den här gången i sällskap av maken, som ville titta till familjegraven i Ryd. Det var både gråkallt och råkallt ute, så det blev bara ett kort stopp den här gången. På vägen hem stannade vi till i Lönsboda, där de två antikloppisarna vid ICA var öppna som vanligt på söndagar. I båda butikerna är det flera olika säljare som har varor till försäljning, och omsättningen på prylar är stor, så det finns alltid nya grejer att titta på här. 


Utbudet är en blandning av gammalt och nytt. Man brukar kunna hitta riktigt fina gamla saker, bara man tar sig tid att rota runt lite grann. Flera av de riktigt bra fynden brukar man kunna hitta under borden, så man får inte glömma att titta där. Nu när Halloween och allhelgonahelgen är avklarad hade julgrejerna börjat smyga sig fram, och sånt är ju alltid kul att titta på. En lavemangslang med tillhörande sköljfat i emalj kanske också kan vara bra att ha hemma inför julens frossande, hehe! 

Det blev dock inget julpynt för mig den här gången, men däremot hittade jag ett litet dockhuvud i vitt porslin, som jag slog till på för 10 kronor. Det är lite naggat i kanten nertill, men fint ändå tycker jag. 

Nu är vi både nybastade och mätta i magen på rykande varm fisksoppa med kräftstjärtar och chiliflakes. Mums, så gott! Nu väntar fri lek resten av kvällen. För maken innebär det alltid amerikansk fotboll den här tiden på året, och för mig blir det bokläsning (andra delen i Fredrik Backmans trilogi om Björnstad) och en god chokladpralin uppkrupen i sängen. Over and out för den här veckan. Tack för att ni tittar in och läser!

2 kommentarer:

  1. Låter som en skön söndag och fint fynd du gjorde!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är skönt med söndagar i stilla tempo. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!