lördag 13 november 2021

Protea, tända ljus och lasagne

Någon helgbukett har jag inte köpt den här veckan, men däremot köpte jag tre lösa kvistar av två olika sorters protea. Den ena sorten har små kottliknande blommor och blad som ser ut som rosmarin, men som har dämpat rosaröda stråk lite här och där. Den andra sorten har en stor ljusgul blomma, som liknar en tulpan med läderartade kronblad. Båda sorterna är jätteläckra, tycker jag.

Det blev ingen jättebukett utan lite mer spretigt i vasen, men ändå fint ihop med den mörkröda eukalyptuskvisten och grässtråna med cigarrliknande vippor från förrförra veckans bukett. 


Så mörkt det har varit hela dagen idag. Verkligen novembergrått. Jag tände ljus redan vid 14-tiden, och vips så blev mörkret lite mysigare. 


Maken och jag tog en liten promenad efter lunch, men i övrigt har vi varit inne och kurat hela dagen. Jag känner mig mest sömnig och orkeslös, men det gör ju inte så mycket, när man inte behöver göra någonting. En lasagne med crème fraîche istället för béchamelsås ska jag iallafall prova på att göra till middag, för det har jag varit sugen på att prova hela veckan. 


Ikväll avslutar jag dagen med att titta på ett nytt avsnitt av den brittiska ubåtsthrillern "Vigil - död man ombord". Mysigt ändå med lite old school-TV med ett avsnitt i veckan, istället för att man frossar i sig en hel serie på bara ett par dagar, som det annars är lätt att man gör när man strömmar från någon av betaltjänsterna. Lagom är ändå bra ibland. 

2 kommentarer:

  1. Fint med alla tända ljus och den serien kikar jag också på. Vilken fin bukett. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är bra på att göra deckare, engelsmännen. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!