söndag 5 december 2021

Andra advent

Kanske berodde det på att vi var uttröttade efter ett par dagars rejält snöskottande, kanske var det bara åldern som tog ut sin rätt. (Man är ju inte ung och lovande längre.) Både maken och jag sov iallafall ovanligt länge idag, och skönt var väl det. Sen kom vi inte på att det var andra advent förrän långt in på eftermiddagen, men då tände vi iallafall ljus nummer två. Sent, men inte mindre stämningsfullt för det.


Vi slog till på en rejäl söndagsbrunch med både smoothie, rostat bröd, stekt tomat, ägg och bacon. Vårt kök har verkligen blivit så otroligt mycket mer användarvänligt efter renoveringen. Den största vinsten (förutom diskmaskinen förstås) är den nya arbetsbänken i vinkel ut mot kortväggen, som skapar en arbetsyta vi inte hade tidigare. Nu kan vi stå i köket och greja båda två, utan att behöva gå på varandra. Kolla lutningen på golvsockeln, så förstår ni hur snett vårt hus är. Tilläggas kan att golvsockeln längst bort på långsidan är lika ojämn den, för golvet sluttar lika mycket åt det andra hållet. Folk som är ovana tycker att det känns lite som att befinna sig i lustiga huset på Gröna Lund, eller som att man är lite grann på kanelen, hihi! 


På tal om kanel. Ett av gårdagens loppisfynd har fått komma upp på hyllan ovanför arbetsbänken, nämligen den lilla vita porslinsburken märkt just "Kanel". Jag tänker att den får agera julpynt, för kanel är ju ändå lite juligt. Vi får väl se om den blir kvar här sen. Förmodligen inte, för Fröken Grön är ju som bekant lite ombytlig när det gäller loppisfynd.


Under eftermiddagen har jag klämt slutet på en dokumentärserie i fem avsnitt på SVT Play. Den heter "Utpekad" och handlar om en 17-årig high school-kille i Texas, som blir utpekad och dömd till 25 års fängelse för att ha förgripit sig sexuellt på en 4-årig pojke. Dokumentären följer den utpekade gärningsmannen och andra inblandade i realtid under fem år, och under den tiden hinner historien ta flera nya vändningar. Storyn i sig är naturligtvis dramatisk att följa, men det är också väldigt intressant att följa turerna i det amerikanska rättssystemet, som man inte riktigt förstår sig på hur det fungerar. Helt klart ett tips, om ni liksom jag är insnöade på true crime-genren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!