fredag 10 december 2021

I en trollhasselgren på verandan

Förra julen hängde jag upp en trädgren med små domherrar i taket ute på glasverandan, och det tänkte jag att jag ville ha i år också. Den här gången har jag uppgraderat mig lite grann och kör på en trollhasselgren, som verkligen är otroligt praktfull i sig. Det blev faktiskt ännu läckrare än förra året. 

Jag minns jag inte ens var jag har köpt de små domherrarna, men jag vet att jag har haft dem i julgranen något år. Snöbollsgirlangen kommer från Afroart, och den hittade jag när vi var i Linköping på höstlovet. Jag tycker att den är så charmig i all sin enkelhet.

För mig var det något av en aha-upplevelse att hitta små metallkrokar för julgransdekorationer på ICA Maxi. Hur länge har det funnits sådana? Fiffigt, får jag säga. När man har snören eller band runt grejerna svär man ju mest över att det inte går att hänga dem så långt in på grenarna som man vill, och på en trollhasselgren hade det ju varit helt omöjligt att trä på de små fåglarna utan att klippa upp snörena.

Sådana här små krokar ska absolut bli min melodi framöver. Nu bara hängde jag bara mina små domherrar där jag ville ha dem och klämde åt metallkroken lite. Så himla smidigt! Jag har bunkrat ett rejält paket, så det ska nog räcka till julgranskulorna också. Annars kostade ett paket med 150 stycken typ 20 spänn, så jag har nog råd att köpa ett till om så skulle behövas. De finns både i mässing och i silver, och det var två olika storlekar i paketet jag köpte.

Om någon undrar ifall snön har smält, så kan jag meddela att det har den inte. Bilderna i dagens inlägg tog jag nämligen redan första advent, medan det fortfarande var barmark ute. I själva verket är det så att vi har fått ännu mer snö idag. Mysigt som attan, ändå! 

2 kommentarer:

  1. Vad har du för temperatur där dina äpplen står? Hur länge får du dem att hålla?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vår glasveranda har englasfönster och blir som ett extra kylskåp på vintern. Utmärkt både för kylning av julmust och för förvaring av frukt och annat ätbart. Äpplena håller nog egentligen bättre om man ställer dem mörkt och svalt, men de är ju så vackra att ha där man ser dem. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!