torsdag 9 december 2021

Blötsnö, kebab och att slippa sy

Tjoflöjt, så var det torsdag igen. Det faller regnblöt snö ute, men hela världen är fortfarande tjock och vit. Jag har ätit kebab till middag, har paltkoma och vill mest bara gå och sova. En härlig start på helgen, alltså. För den börjar ju nu. Så gott!


Kanske är det imorgon jag får upp julgardinerna. Jag måste bara klippa av dem i rätt längd och bredd först. Jag har köpt sådana där stryk-på-band, som gör att man kan fuska med fållningen och slipper ta fram symaskinen. En av de bättre quick-fix-lösningarna, får jag säga. Symaskinen och jag är inte direkt bästa vänner. Inte ens när det gäller vanlig raksöm. 

4 kommentarer:

  1. Om det är nya gardiner så tvätta dem först så de inte krymper i tvätten sen. Är det begagnat så är det inget problem. :-)
    Jag måste säga att jag älskar min symaskin! Nästan lika mycket som min sticksåg, skruvdragare, limpistol, häftpistol, exactokniv och sprayfärg. Det är väl pysslaren i mig som älskar alla bra hjälpmedel.
    Det som oftast blir fel med symaskin är hur hårt trådarna skall dras och det beror på hur tjockt tyget är och man måste ratta rätt på alla rattar. :-) Finns säkert en massa proffs som visar detta på youtube men jag brukar prova mig fram. Jag önskar att fler faktisk använde sina symaskiner. Lagade jeans och fickor och sydde kuddfodral själva. Det är ju inte svårt bara lite pilligt och frustrerande ibland. :-) Annars så fungerar ju de där strykapåbanden. I alla fall till nästa tvätt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag får väl strunta i att tvätta gardinerna, så att fållbanden sitter kvar, hihi! :-)
      Skämt å sido önskar jag att jag var händigare med nål och tråd. Jag har väl egentligen aldrig lagt tid på att lära mig hur symaskinen fungerar. Men det är väl aldrig försent. YouTube var ett bra tips, - tack för det!

      Radera
    2. :-) Har använt de där stryka på banden själv. De har sin poäng. Det är så skönt att få snabbt resultat. Problemet är när gardinerna blir för korta efter tvätt och jag är tvungen att lägga ner gardinerna och det där "kletet" som nu sitter för högt fastnar i strykbrädan när jag försöker stryka gardinen. Men det löser ju sig om man skippar att tvätta gardinerna och ärligt behöver man tvätta gardiner mer än någon gång per sekel?

      Radera
    3. Någon gång per sekel låter definitivt som min melodi :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!