onsdag 8 december 2021

Julpumpor, julduk och julgran i juli

Sommarhalvåret är bästa tiden att göra julrelaterade fynd på Tradera. Utbudet är kanske inte som störst då, men på de grejer som kommer ut till försäljning är budgivningskonkurrensen av förklarliga skäl inte speciellt stor. Själv köpte jag en antik granljusstake i trä i mitten på juli. Nu i december ser jag hur samma typ av stake går för helt andra summor.  

Staken är liten och nätt och bra i storleken,  och det passar så bra med julgransljus i en stuga där det är lågt i tak. Man får dock hålla ljusen under uppsyn, så att det inte börjar brinna i trähållarna. Det har det nog redan gjort hos en tidigare ägare, för flera av dem är lite sotiga i kanterna. 

Kan man ha pumpor på bordet i jul, förresten? Jag har kvar både vita och gröna, som jag köpte redan i oktober, och som fortfarande är jättefina. Färgerna är ganska neutrala ändå, så jag kanske kommer undan med det. För säkerhets skull lade jag dit några röda miniäpplen bredvid dem, för att förtydliga att det faktiskt är december och inte oktober, hihi! Kastanjerna kommer från vårt eget stora träd bakom ladan. "Chestnuts roastning on an open fire", sjunger ju Nat King Cole i den gamla amerikanska juldängan, så det får väl räknas som julpynt ändå. Den fina tändsticksasken var i ett av paketen i den fina adventskalendern som tomten var här och lämnade. Tack för den, snälla tomten!

Jag har letat efter en varmt mörkgrön duk att ha på matbordet i gröna rummet, men har inte hittat någon som jag gillar. Däremot hittade jag en vitmönstrad mörkgrön duk på Lagerhaus (av alla ställen), som jag tänker kanske kan bli trevlig. Fast när jag kom hem blev jag lite tveksam. Kanske den är lite för modern? Vi får väl se. Jag har inte lagt på den än, för jag måste stryka den först. Och om den ska bli kvar på bordet över jul, är det ju bra att hålla den ren ett tag till, hehe!

Bild lånad från www.lagerhaus.se


Det är intensiva dagar på jobbet nu, men så är det alltid i slutet av en termin. För min del blir det ändå en rejält lång julledighet sen, för jag kommer att vara hemma redan från den 17 december och sen förmodligen ett bra tag efter nyår. Så lyxigt med långt vinterlov! Det är ju på något sätt den här tiden på året man behöver vara ledig och bara kura. Jag tänker att det ska bli som att gå i ide ett par veckor. Björnen i mig längtar redan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!