måndag 15 augusti 2022

Brillor på prov

Jag var hos optikern idag och kom därifrån med två schatull med olika bågar att prova hemma. Jisses, så svårt. Redan i butiken kom vi iallafall gemensamt fram till vilken modell jag passar bäst i, så alla jag fick med mig hem är ju lite snarlika. Inte för runda, men inte heller alltför kantiga. Inte för stora, men absolut inte för små. Dessutom vill jag ha rejäla skalmar, helst i plast, för i min brutala ägo håller de helt klart formen bättre än tunna bågar i metall. Nu känner jag mig inte så bekväm med att mannekänga glasögon inför hela cyberspace, men vi kan väl ta oss en närmare titt på några av alternativen ändå. 


Först var jag lite sugen på ett par genomskinliga bågar, som man ser överallt nu. Jag känner mig dock redan ganska säker på att det inte blir sådana, för jag har lite för lite pigment i ansiktet och lite för mycket gråa hår i luggen för att bära upp dem. Hela jag blir lite genomskinlig, helt enkelt. Eller så får jag börja sporta knallrött läppstift för att balansera upp det lite grann.


Maken (och min mor också, tror jag) hejar på en mindre modell som också är lite genomskinliga, men som går i grått. Snygga men kanske lite för "safe", om ni förstår hur jag menar. Jag ser helt normal ut i dem, men blir ju nästan lite för trist. 


De jag själv trivs bäst i är de som är störst. Kanske lite ugglan Helge-varning på dem, men jag tycker de är lite kul, och så tror jag att jag gillar dem för att jag inte ser att jag har dem på mig "inifrån" så att säga. Giorgio Armani... Dyrast, så klart. Sånt tittar jag ju inte alls på i affären. Så typiskt mig. 


Om man fick välja glasögon på hur insidan av skalmarna ser ut, hade jag naturligtivs redan bestämt mig för de här med blommor, hihi! Fast de är rätt snygga i övrigt också.


Gratis solglas med slipning ingår i köpet. Där har jag redan plockat ut största möjliga bågar från lågbudgethyllan. "Det ser ut som du har TV-apparater i ansiktet", är makens kommentar. Då vet man att man ser cool ut, hehe! Jag ska mest bara ha dem när jag kör bil, för det är egentligen då jag behöver glasögon som allra mest. 


Jag får nog suga på karamellen ett par dagar. Kanske lånar jag hem en omgång nya par om en dag eller två. Och när jag har bestämt mig kanske ni till och med får se en bild där jag har dem på. Men det får bli en dag när jag är mindre flottig i håret, hihi!

8 kommentarer:

 1. Jag förstår dig fullständigt, att välja bågar är inte lätt! Jag är riktigt närsynt och för att jag ska se om jag passar i bågen så måste jag stå riktigt nära spegeln, det fungerar inte så bra så min sambo fotar mig så jag kan se i mobilen hur jag ser ut i bågarna, visserligen samma gamla rugguggla men med nya bågar så testa och lycka till med att välja bågar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fotar också med mobilen. Mycket lättare än att titta i spegeln. Fast man blir alltid fulare på bild, hehe! Men som min mormor brukade säga: Man blir ju inte snyggare än vad man faktiskt är. 😄

   Radera
 2. Jättesnygga solglasögon, Giorgio Armani är snygga bågar, blir lite kontrast. Tycker en gammal tant

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är mina favoriter från gårdagens omgång. Har dock redan varit och hämtat en ny laddning idag. Vi får väl se vad jag fastnar för tillslut. 😊

   Radera
 3. Det är ju så svårt med bågar! Är tyvärr inte nöjd med dem jag köpte sist, för ett år sen.. De liksom åker ner på näsan hela tiden. Så ta dig tid att känna efter!
  När jag bara såg den första bilden så tyckte jag spontant den längst upp till höger var snyggast. Sen av de du visar gillar jag den med blommor på skalmen, läckert ju, och formen var snygg också! Skall bli spännande att se vad du väljer.
  Lycka till!
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen svårt. Jag har redan varit och hämtat en omgång nya bågar. 😊

   Radera
 4. Skrattade gott åt detta inlägg:) Igenkänning på hög nivå.. Jag tycker dessa ENORMA glasögon som finns nu förfular, kanske ensam om att tycka det men nog är det moskitvarning på många.. Blir liksom bara glasögon och inget kvar till ansikte. Jag är övertygad om att vi om några år kommer att skratta oss fördärvade när vi tittar på bilder från i år:) Jag hade (ur schatullet) valt båge nr 3 uppifrån på bildens högra sida. Alla dar i veckan:)
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nog ser man ut lite grann som ugglan Helge i TV-serien "Från A till Ö", som var poppis på 70-talet. 😄

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!