söndag 14 augusti 2022

Springloppis i Kiaby

Idag bestämde jag mig för att ignorera det faktum att termometern ännu en gång visade 30 röda grader. Efter lunch körde jag till Kiaby en bit utanför Kristianstad för att besöka sommarens första (för min del) springloppis. Ni vet en sådan där med rep och folk som rusar in på utsatt tid. Idrottsplatsen var knökfull med folk när jag kom dit, och minst tre minuter för tidigt var det någon som kastade sig på repet och tjuvstartade tjurrusningen. Jag unnade mig dock att ta det ganska lugnt, för jag var egentligen inte ute efter något speciellt, men lite medryckt av den allmänna hysterin blir man ju allt. 


Det var en riktigt stor loppis med mängder av grejer. På sådana här loppisar tittar jag alltid på möbler först och skrotavdelningen sen. Runt glas och porslin-borden är det alltid som mest trångt, så det brukar jag vänta med tills det har tunnat ur lite grann. Mina eventuella fynd på den sektionen brukar det ändå inte vara någon annan som ger sig på. Efter att ha sonderat terrängen kom jag fram till att det inte var så mycket jag var sugen på, men tillslut kom jag ändå därifrån med en gammal pall. Inte för att jag överhuvudtaget är i behov av någon sådan, för jag har redan en sisådär sjuttioelva stycken, men jag tyckte den var lite småcharmig. 


Springloppis i värmen, ja man är nog lite galen. Men det var ändå kul att få göra en liten söndagsutflykt, och så fick jag korv med bröd. Helgen har känts riktigt lång och semesterkänslan har nästan återinställt sig, men imorgon väntar en ny jobbvecka. Jag har dessutom en tid inbokad hos optikern, vilket känns välbehövligt. Det ska bli kul att få låna hem lite bågar och se vad det kan tänkas bli den här gången. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!