tisdag 18 oktober 2022

Höstig tisdag

Ljungen jag köpte på Flyinge Plantshop håller sig fortfarande så fin, både bärljungen och den nya rosa varianten, vars namn jag inte har lagt på minnet. Nu har det ju regnat en del de senaste veckorna, men de verkar gilla det blöta. Det gör däremot inte det gamla bakbordet jag använder som bordsskiva, för det är murket som attan. Det är nog dags att hitta en ny lösning snart. 


I Skåne är det fortfarande ganska varmt om dagarna. Nere vid bastustugan blommar brokspirean för fullt. Jag klippte den ganska hårt på försommaren, så den har faktiskt inte kommit igång förrän nu. Spireor är ju ändå himla tåliga trädgårdskompisar. De går utmärkt att formklippa och använda som utfyllnad i planteringar där man inte vill ha perenner överallt. 


Vid källartrappan blommar de två rosa ölandstokarna för fullt. De var verkligen vediga och glesa förra sommaren, så i våras klippte jag ner dem nästan helt och hållet. Uppenbarligen är detta också en seglivad buske, för nu är de riktigt täta och fina igen. Samma behandling fick fyra ölandstokarna som står vid entrétrappan (som skymtar i bakgrunden), och de har också hämtat sig jättefint. 


Nu när jag har städat i ladan kan jag börja sätta in krukor så smått. Fast mycket blommar fortfarande så fint vid uteplatsen, som den chockrosa dahlian i rostornrabatten. Jag låter nog det mesta stå kvar ute till efter den första frosten. Något som jag alltid brukar missa är att ta in regnmätaren innan glaset fryser sönder. I år helgarderar jag mig med ett mätglas i plast, hihi! Fast det är nog inte heller så frosttåligt.


För övrigt gick det faktiskt riktigt bra att vakna i tid imorse. Det kan nog bero på att jag knoppade in tidigt igår kväll. 21:31 släckte jag lampan och somnade på två sekunder. Det blir nog en favorit i repris ikväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!