torsdag 2 maj 2024

Uppskruvat

I söndags skruvade jag äntligen upp den lilla gröna holken, som jag har haft stående i växthuset sedan förra sommaren. (Eller var det rentav förra igen?) Det är en billig variant från ett av de mer kända lågprisvaruhusen, och jag köpte den mest som dekoration. Den är ju grön och fin. Igår när jag jobbade nere i köksträdgården såg jag en blåmes ägna en timme åt att flyga in och ut med bygga-bo-material. Se där, det tog bara tre dagar att få hyresgäster. Det är uppenbarligen fler än jag som tycker det är fint med ett grönt hus i ett träd. 


I söndags skruvade jag också upp en rostig plåtekorre på en gren i det stora trädet bakom bastustugan. Den är i naturlig storlek, och det ser riktigt kul ut när man ser den på håll. Fast jag skäms nästan för att säga att den kommer ifrån ett stort kinesiskt postorderföretag, som det ploppar upp digital reklam ifrån i tid och otid just nu. Jag skulle beställa luftfilter till vår kaffebryggare och råkade handla där av bara farten. Ekorren blev utfyllnad för att få gratis frakt. Allt är ju extremt billigt där, men det beror med största sannolikhet på att de har arbetskraft med urusla arbetsvillkor och löner långt under levnadsstandard. Usch och fy... Att handla där får vara en engångsföreteelse. 


Det känns onekligen lite konstigt att det redan är torsdag idag, för imorse kändes det som måndag. Men imorgon är det ju redan dags för helg igen. Inte mig emot, för jag vill mest bara tillbringa tiden i min trädgård just nu. Jag besparade mina grannar från gräsklipparljud på första maj, men i helgen tänker jag inte vara lika hänsynsfull, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!