måndag 20 april 2009

Ett sovrum växer fram


På bottenvåningen i vårt hus finns tre rum, utöver kök, hallar och badrum. När vi tog huset i besitting föll det sig naturligt att vi planerade in sovrummet i det minsta av rummen, trots att det egentligen är en förlängning av ett annat rum. Rummet ligger dessutom mot norr, så det är förhållandevis mörkt och svalt.

När vi hade slipat golven möblerade vi temporärt med sängar från IKEA och en gammal trasmatta som min farmor har vävt. Den läskiga väggen täckte vi med ett gammalt påslakan. 

När vi väl hittade den perfekta tapeten gick det ganska snabbt att göra iordning sovrummet på riktigt. - På en helg hade vi både rivit ner den gamla tapeten, satt upp en fondvägg med den fina tapeten Grand Cornishe samt både vävspänt och målat sidoväggarna i en fin kittgrå nyans från Nordsjöfärg. 

Ovanpå sängen ligger en gammal favoritpläd från Klippans Yllefabrik och två härliga fårskinn som är inköpta på en lokal sommarmarknad. De antika sängborden hittade vi på Claeshallen i Malmö, och som pricken över "i" hittade vi en solformad spegel på ett annat loppisställe i Malmö. - Klart man måste ha en sol på Solhäll!

(Sänglampor från IKEA och svart madrasskydd från Jysk. Trädet i svart smide på väggen kommer från en 10-kronorsaffär i Kristianstad (även om det kostade lite mer än 10 kronor). Draperiet, för att kunna dra för in till det angränsande rummet, är sytt av tyg från Himla, och sängtextilier kommer från Åhléns och Hemtex.)

Här sover vi både gott och länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!