onsdag 15 april 2009

Jakten på den ultimata kökssoffan

Jag är ägare till min barndoms älsklingsmöbel: Mormor och morfars gamla kökssoffa. I den har jag vaknat många jullovsmorgnar, till lukten av nykokt kaffe och ljudet av "Scooby Doo" på TV:n.

Morfar visste hur mycket jag älskade kökssoffan, och lovade att jag skulle få den en gång i framtiden, - han sa att han hade skrivit mitt namn under den för att vara på den säkra sidan.

Sedan några år förvaltas mitt arv av farmor, som har soffan i sitt kök. Jag har helt enkelt inte haft plats för den hemma där jag bor. När vi så blev husägare förra året trodde jag att jag hittat den perfekta platsen för min soffa, längs en vägg i husets kök. Till min sorg är väggen 10 cm för kort...

Efter idogt forskande har jag förstått att standardmått på kökssoffor är 190 cm, helt enkelt eftersom många av dem genom åren tjänat som sovplats för fullvuxna människor. Och så köper vi ett hus med en köksvägg som är 180 cm...

Jag har inte gett upp hoppet om att finna den ultimata kökssoffan, som passar just det kök som i övrigt är som skapt "kökssoffestilen". Jakten går vidare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!