måndag 8 juni 2009

Bokstäver

När vi målade om verandan utvändigt var vi tvungna att slipa bort namnet "Solhäll", som stod målat direkt på väggen ovanför dörrarna. Innan färgskrapan plockades fram kalkerade vi de gamla bokstäverna på smörgåspapper, för att ha en mall att utgå från när namnet skulle dit på nytt.

Eftersom väggen är spontad var det lite klurigt att måla dit bokstäverna igen, så som jag berättat i ett tidigare inlägg fixade O en lös skiva som han målade på. Det blev jättefint, men det fuktiga vädret har gjort att skivan börjar bukta utåt, så vi har gått och grunnat på en annan lösning.

Förra helgen hittade vi jättefina bokstäver i gjutjärn på Trästället i Skyrup. De kostade bara 35 kronor styck, och storleken verkade vara lagom, så vi köpte de sju bokstäverna vi behövde. (Skruv ingick, minsann!)

I lördags kväll (innan fotbollen och i halvlek) målade jag om bokstäverna i samma röda färg som använts på de tidigare bokstäverna. - De blev jättefina!

Storleken är perfekt, med undantag för bokstaven "Ä", som blev för hög på grund av prickarna. Vilken tur då att man är kollega med en trä- och metallärare! - På nolltid sågade han av prickarna och borrade till och med små hål i dem, så att vi ska kunna skruva fast dem separat.

Till helgen ska jag testa att sätta upp bokstäverna. - Blir det bra får det bli vår permanenta lösning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!