söndag 7 juni 2009

Marknadsdag

Lördagen kom med riktigt bra marknadsväder i "Glesbygd", blandat sol och moln, men inget regn. Knallarna kom redan under fredagskvällen, och strax efter klockan 9 på lördagsmorgonen var det redan folk i farten på gatan utanför vårt hus.

Vi plockade ner vårt gamla tapetserarbord från vinden och proppade det fullt med grejer och pryttlar som vi haft med oss från stan. Böcker travade vi på ett gammalt köksbord som står ute i ladan. (Som jag egentligen älskar och skulle vilja ha i köket, men eftersom det är alldeles för korta ben på det kan vi inte använda det.) 

Jag var duktig och ångrade mig inte över en enda pryl. Klockan 10 var vi redo för försäljning.

Man kan lugnt säga att vi förenade nytta med nöje,  - vi drack kaffe och tittade på strömmarna av människor som gick förbi, samtidigt som vi krängde en och annan ljusstake eller kastrull. Grannen hade lånat ut sin uppfart till en kokosbollsförsäljare, så vi hade nära och bra till lördagsfikat!

Under dagen hann vi också visa huset för två intresserade sällskap. En kvinnas farfar bodde på Solhäll till för ungefär 20 år sen! Vi blev också tillfrågade av Hembygdsföreningens ordförande om vi kan tänka oss att visa huset i samband med Bo-dagarna i september, både smickrande och roligt!

När vi packade ihop vid 16-snåret tyckte vi att det fortfarande var ganska mycket grejer kvar, men när vi räknade kassan innehöll den iallafall nästan 600 kronor, växeln borträknad. - Det får väl räknas som rätt OK ändå. (Och i ärlighetens namn var målet med loppisen nog mer att socialisera!)

Delar av vinsten försvann dock ganska fort, eftersom jag investerade i ett nytt parasoll:

Svart kanske inte faller alla i smaken, men VI tycker att det är jättesnyggt, och att det passar in med resten av husets färger. Hoppas att det blir mycket sol i sommar, så att vi får tillfälle att ha det uppfällt ofta! - Om inte annat är det stort nog att använda som paraply...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!