lördag 11 juli 2009

Axplock från sommarens loppisar

En av de bästa sakerna med sommar är alla loppisar som ploppar upp överallt. Vi har redan hunnit med flera stycken, både engångsloppisar på idrottsplatser och besök på mer fasta loppisar. "Turnén" har fört oss runt i Skåne, med besök i bl.a. Tollarp, Knislinge och Tyringe.

På en stor utomhusloppis, anordnad av en idrottsförening, gjorde sambon följande fantastiska fynd:

Vilken himla piffig hattask! Och trevlig för att den är gammal, och för att klistermärkena faktiskt verkar vara på riktigt! Man kan ju lätt drömma sig bort och undra vad det är för tjusig hatt som har rest till så många häftiga ställen, och på vem den kan ha suttit...

På samma loppis hittade jag de här glassiga engelska tallrikarna från 50-talet:

I en loppisaffär i Karlskrona hittade jag ytterligare 6 tallrikar ur samma serie, bara häromdagen. De är något mindre i storleken, men går i samma färgskala. - Trevliga att servera efterrätt på, eller en stor portion glass i värmen.

Vintageskålar från Kelloggs, fast i nyproduktion, såg jag i en inredningsaffär härom året. Nu när jag hittade dem på loppis för 5 kronor styck kändes det som en kul grej att köpa dem. Frukostflingorna smakar faktiskt aningen godare i dem!

Den här fina gjutjärnstuppen får stoltsera i köksfönstret på Solhäll:

Det härligaste fyndet av alla är den här lille grabben, som fick följa med oss hem från en loppis på idrottsplatsen i Knislinge:

Han kanske egentligen inte är så politiskt korrekt, om man betänker att han förmodligen är tillverkad på 40-talet, men nu på 2000-talet hoppas och tror jag att humor och glädje är andan han utstrålar. - Jag blir iallafall glad av honom, och tycker att han är helt bedårande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!