måndag 17 augusti 2009

Plask för pippi

Redan förra sommaren köpte vi ett gammalt grönmålat fågelbad i gjutjärn, i en antiklada längs E22:an mellan Tollarp och Sätaröd. Det fullkomligt andades så där härligt praktfull engelsk trädgård, och bara tanken på att placera det någonstans i vår allt annat än välansade trädgård, gjorde att vi kände oss manade att köpa det.

Under vintern slarvade vi med att ställa undan fågelbadet, och lagom till vårkanten insåg vi att den gröna färgen inte riktigt tålde svenskt slaskväder. Färgen släppte helt sonika i stora flagor, och blottlade den tidigare färgen som visade sig ha varit knallblå. Inte så tjusigt...

Att måla om fågelbadet har sedan stått på sommarprojekt-listan, och för två veckor sedan fick jag så äntligen "tummarna ur". Ny grön färg införskaffades från den lokala Färgmacken i Glesbygd, - den här gången vattenbeständig metallfärg. Nyansen kommer från Alcros kollektion och heter Skog.

Nu är det rena lyxbadet för söta små pippifåglar, eller hur? Vår tomt är visserligen fortfarande långt ifrån engelsk trädgård, men det är ju iallafall ett steg i rätt riktning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!