tisdag 22 september 2009

Fynd till min framtida affär

Allt som oftast hittar jag grejer på loppis som jag inte kan låta bli att köpa, trots att jag vet redan från början att de inte passar in någonstans, varken i stan eller på Solhäll.

"Gud, vad fin jag skulle kunna göra den här," tänker jag, och i mina dagdrömmar ser jag mig själv sälja fina, omgjorda loppisfynd i min egen lilla kuriosabutik. Sådana saker lägger jag på lager i ett (än så länge) oinrett rum på vinden. Min devis är att allt går att fixa med lite färg!

Mina "hovleverantörer" är två av välgörenhetsbutikerna i Glesbygd. Där hittar man nästan alltid något kul. Helgens fynd är den här fina hyllan, som har helt perfekta mått för att bli en liten pocketbokhylla:

Tänk, vad piffig den kommer att bli med några lager färg! (Den hemska masonitväggen sitter i just ovannämnda rum på vinden.) Och visst måste det finnas fler personer än jag som skulle vilja ha en sådan?

Ett annat fynd jag bara inte kunde motstå, som också har hamnat i rummet på vinden, är den här fina lampfoten:

Den har en grön glödlampa som lyser neråt i foten, som gör att glaset lyser upp i mörkret, - hur "spejsigt" är inte det?! (Skärmen hittade jag på Rusta för ett par tior.) Adorable, eller hur? Den kanske får flytta ner en våning en dag...

Tvättkanna med tillhörande skål kan ju också vara bra att ha. Tänk om man fixar i ordning ett gästrum någon dag!

Ute i ladan har jag dessutom två jättefina äldre köksstolar, som väntar på slipning och ommålning. (Som om jag inte har nog med andra projekt...) De "snöt" jag till mig för 20 kronor styck, i dragkampen på en stor loppis i Knislinge i sommar.

Som sagt, en egen kuriosabutik kanske inte vore så dumt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!