söndag 20 september 2009

Nya kvadratmeter tomt

Med annalkande träningsverk i både armar och ben, och med rivsår på underarmarna, sitter jag nu vid datorn i "Storstad". Både lördag och söndag har vi så äntligen börjat gått loss på en del av vår djungellika trädgård, och det har satt sina spår både kroppsligt och miljömässigt!

I anslutning till den delen av trädgården där vi har vår utesittplats, har vi ett buskage in mot vår södra granne. Det har hittills fungerat utmärkt som insynsskydd, men har varit en salig blandning av diverse träd och buskar, som arbetat hårt på att kväva varandra. Bland annat har här stått ett plommonträd med torra, döende grenar, och några självplanterade lönnar har gjort sitt bästa för att ta så mycket plats som möjligt på bekostnad av en mer eller mindre muterad forsytiabuske.

Vi ville gärna behålla insynsskyddet (och det tror jag grannarna är måna om också), men insåg att vi var tvungna att gallra rejält för att de träd vi ville ha kvar skulle kunna överleva.

Så kom äntligen vår eldrivna motorsåg fram ur sin låda, för sitt premiäruppdrag! Häcksax och vanlig hederlig sekatör fick också arbeta hårt bland kvistar och grenar. Det blev måååånga rundor med skottkärran till komposthögen, och högen för tjockare stammar och grenar blev allt högre på baksidan av huset.

När vi var klara hade vi helt plötsligt fått fram två plommonträd och ett jättefint askträd, som vi inte riktigt hade sett innan för allt buskage!

Dessutom har vi nu åtskilliga nya kvadratmeter tomt, som vi kan göra något kul av!

Kanske förlänger vi gräsmattan ett par meter, eller så fixar vi till en fin perennrabatt. Eller varför inte mura upp en grill? (Klotgrill storlek mini är ingen höjdare när man är 25 personer på midsommar...) Vi får väl se vad det blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!