söndag 4 oktober 2009

Höstplantering

Nya trädgårdsbyxor och en hel låda full med tulpanlökar, - jag kunde knappt bärga mig till helgen! Medan sambon var kvar för grabbhelg i Storstad, drog jag till Glesbygd med bilen full av växter, lökar, jord och täckbark.

Det blev en stormig helg i hela Skåne, med regn och blåsväder både lördag och söndag. Jag gjorde ett tappert försök att ge mig ut efter lunch på lördagen, men insåg att det blev alldeles för geggigt att vara ute och gräva. Det fick bli soffa, raggsockor och inredningstidningar istället, inte så dumt det heller!

I morse vaknade jag av regnet som smattrade mot fönsterrutan. Hmm, inte helt vad jag planerat för... Men mellan skurarna under förmiddagen klarnade det upp, och jag kastade mig ut för att sätta igång att gräva.

Två små rabatter på framsidan blev det.

Jag petade ner kärleksört och lite annat smått som jag hittade till halva priset på perenn-avdelningen på plantskolan. (Så lägligt med höstrea!) På framhörnorna av rabatterna pillade jag ner vintergröna, som är en fin marktäckare.

Våra små rhododendron ser lite fjuttiga ut än så länge (och då har de ändå växt sen vi planterade dem!), men tanken är att de ska få bre ut sig i hela hörnet mot glasverandan. Därför planterade jag ingenting där nu.

I framkant, närmast gräsmattan, stoppade jag ner 25 krokuslökar (blå/lila). Tulpanlökarna hamnade i grupper lite här och där.

Vi får väl se hur det tar sig. Anar att man får omplantera saker och ting framöver, när plantorna växer sig stora. Fast än så länge ser det ganska glest ut.

Nu ligger de fina trädgårdsbyxorna redan i tvätten. De levde upp till förväntningarna, och vi är redan de go'aste vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!